Tese: Sunde unge får bedre uddannelse


Tese: Sunde unge får bedre uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart Kommune får 4,3 millioner kroner til projekt, hvor motion og vejledere skal få unge videre i uddannelsessystemet.

En sund sjæl i et sundt legeme, hedder det sig. Nu vil Middelfart Kommune undersøge, om et sundt legeme også giver et belæst hoved.

Kommunen har fået 4,3 millioner kroner fra Sundhedsstyrelsens satspuljemidler. Penge, som skal bruges til at gøre unge mellem 16 og 19 år uden for uddannelsessystemet sundere. Håbet er, at det kan give dem mod på at læse videre.

- Regeringens målsætning er, at 95 procent af en ungdomsårgang skal tage en uddannelse. Vi har ikke lokale tal, men på landsplan er tallet i dag 84 procent, fortæller Middelfart Kommunes sundhedschef Lis Huge.

Om indsatsen vil give flere uddannede unge, er et ubesvaret spørgsmål.

- Der er mange undersøgelser, der viser, at sundhed rykker noget. Men ikke på dette område. Vi skal ud og bevise det, siger Lis Huge.

Motion og mentor

Konkret skal der indrettes et motionsrum på produktionsskolen, hvor en stor del af de famlende unge forsøger at finde ud af, hvad deres fremtid skal bringe. Og i ungdomshuset Walker skal der indrettes nye fritidstilbud til målgruppen, og der skal sættes fokus på rygning og rusmidler.

Den unge kan også få tilknyttet en vejleder.

- Der skal være både et voksenteam og et ungeteam, så vi finder den person, som bedst kan ramme den unge, siger Lis Huge.

Om ungeteamet skal bestå af jævnaldrende eller nogle lidt ældre unge er ikke afklaret endnu.

Det er det til gengæld, at der skal ansættes en projektleder pr. 1. august, som får til opgave at koordinere indsatserne.

Ifølge Lis Huge er der cirka 400 børn i hver årgang i Middelfart Kommune. Af dem fortsætter de 300 på en videregående uddannelse efter folkeskolen. 80 runder produktionsskolen, mens 20 helt falder ud af systemet.

Hvis målsætningen om, at 95 procent af en årgang skal tage en uddannelse, må kun 20 i en årgang falde fra.

Tese: Sunde unge får bedre uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce