Teknik- og Miljødirektør om skur-sagen: - Vi har forsøgt at være hjælpsomme og finde en løsning

Thorbjørn Sørensen er Teknik- og Miljødirektør i Middelfart Kommune. Han synes, Middelfart kommune har været gode til at finde en løsning, så familien ikke skulle rive hele brændeskuret ned. Arkivfoto: Kristian Isaksen

Teknik- og Miljødirektør om skur-sagen: - Vi har forsøgt at være hjælpsomme og finde en løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thorbjørn Sørensen er Teknik- og Miljødirektør i Middelfart Kommune. Hans afdeling har været med til at behandle sagen om husmandsstedet i Gelsted, hvor der skulle saves tre kvadratmeter af et ikke godkendt halvtag.

Hvorfor mener I, det er vigtigt at fjerne tre kvadratmeter på halvtaget?

- Reglerne siger, at kommer man over 50 kvadratmeter, så skal hele den ulovlige tilbygning fjernes. Det har klagenævnet stadfæstet i denne sag. Vi har sagt, de kan fjerne tre kvadratmeter og få lov at beholde tilbygningen. Vi har været hjælpsomme med at finde en løsning til dem. Der er en grænse på 50 kvadratmeter. De regler kan Middelfart kommune ikke lave om, for de er lavet for at undgå større bebyggelser i landområder. Havde vi givet lov til at beholde de tre kvadratmeter, så havde Natur- og Miljøklagenævnet sagt, at hele den ulovlige tilbygning skulle rives ned. Vi kan som myndighed ikke give en ulovlig tilladelse.

Hvorfor begynder I pludselig at kigge på det efter 16 år?

- Igennem mange år er der bygget meget ulovligt. Middelfart Kommune har fået påbud fra staten om, at sørge for de ulovlige bygninger bliver lovliggjort eller fjernet. Ofte finder vi som her en løsning, som gør, at de kan få lov at beholde det.

Er tre år en fair behandlingstid?

- Det er lang tid. Det tager tid at komme igennem 3000 sager med ulovlige bygninger. Men det er noget andet at skulle sidde og vente på en byggetilladelse i tre år end at kunne beholde en ulovlig bygning i tre år. De har haft fordel ved det, synes jeg. Havde de fulgt vores råd fra starten og fjernet de tre kvadratmeter, så havde der ikke været tre års ventetid.

Ejerne er frustreret over, at de intet svar har fået, når de har spurgt, hvorfor det er vigtigt at save tre kvadratmeter af. Har I været gode nok til at kommunikere til dem?

- Det har vi vel ikke været, hvis de opfatter det sådan. Vi har forsøgt at være hjælpsomme overfor dem og finde en løsning, hvor de ved en lille reduktion kan få lov til at beholde bygningen.

Hvorfor har I ikke taget imod tilbuddet om at komme ud og se halvtaget?

- Det har vi ikke ressourcer til. Vi har rigtig mange sager. Vi forsøger at løse vores arbejde så effektivt som muligt. Hvis vi tager derud, er der fem andre, der ikke får behandlet deres ansøgning, så det er helt normalt, at vi ikke gør det.

Ejeren af halvtaget kan ikke se, der er noget, der bliver bedre af, at han saver tre kvadratmeter af. Har han ret i det?

- Selvfølgelig har han ret i det. Jeg kan godt forstå ham, men der skal man huske, at alternativet er, at ejerne skulle fjerne hele bygningen.

- Det handler om ligebehandling. Hvis han skal have lov, er der mange andre i Middelfart Kommune og i Danmark i øvrigt, der også skal have lov. Jeg kan godt forstå det, når han ser på sin egen isolerede sag, men i et større perspektiv ville det gøre, at man kunne bygge meget mere på landet. Sådan er reglerne ikke.

Teknik- og Miljødirektør om skur-sagen: - Vi har forsøgt at være hjælpsomme og finde en løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce