Taxa sure over at vente på politiet

Kristian Junker (til venstre) fik hjælp af sin kollega Kim Sørensen, da han tidligt onsdag morgen med en fuld kunde i vognen ventede på politiet. Foto Hans Østergaard

Taxa sure over at vente på politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taxachauffør mener ikke, det er rimeligt at skulle vente i mere end en time, før politiet kommer og henter en fuld kunde

MIDDELFART: Kritikken er haglet ned over den nye politireform, som blandt andet har lukket stationen i Middelfart om natten. Nu melder Middelfart Taxa sig også i køen af utilfredse.

Chauffør Kristian Junker er fortørnet over så lang tid, han i går nat måtte tilbringe med en beruset kunde, før politiet nåede frem og kørte den fulde finne i detentionen.

- Jeg måtte vente i hvert fald 65 minutter, fra jeg ringede på politiets dørtelefon på Brovejen, til der kom tre mand i en patruljevogn og hjalp mig, fortæller Kristian Junker.

På det tidspunkt var taxaen svinet til med mad, kunden kastede rundt med. Og penge til regningen var der heller ingen af.

- Jeg var utryg ved situationen, og politiet bør være fremme i hvert fald inden for et kvarter. Men det kan åbenbart ikke lade sig gøre med den nye reform,siger Kristian Junker, der fik hjælp fra sin kollega Kim Sørensen, mens han ventede på politiet.

Kristian Junker fortæller, at han talte med politiet gennem dørtelefonen første gang kl. 03.30.

Torben Schultz-Pedersen, vagtcentralchef ved Fyns Politi, erkender, at en time er for længe at vente på politiet.

- Den fulde mand ringede selv til os fra dørtelefonen kl. 03.59. Der er dog ikke noget i vores døgnrapport, som fortæller, at taxa skulle have ringet til os en halv time tidligere. Men hvis det er tilfældet, så har de ventet for længe på os, siger vagtcentrallederen.

Han vil ikke sige noget eksakt om, hvor hurtigt politiet bør være fremme.

- Vi prioriterer løbende vores opgaver. Udrykningstiden vil altid afhænge af sagens karakter, og hvad vi ellers er beskæftiget med på det pågældende tidspunkt, siger Torben Schultz-Pedersen.

Han afviser, at kæde taxachaufførens ventetid sammen med politireformen.

- Vi har det samme antal folk på gaden under den nye reform, så det er og bliver et spørgsmål om opgaveprioritering, siger Torben Schultz-Pedersen.

Politiet havde fat i den pågældende finne allerede kl. 01.50, hvor de fjernede ham fra skadestuen og kørte ham til banegården efter hans eget ønske. Manden ombestemte sig imidlertid og fik i stedet taxachauffør Kristian Junker til først at køre sig på skadestuen, hvor han igen blev afvist, og bagefter ned til politistationen på Brovejen.

Taxa sure over at vente på politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce