Tango-feber når nye højder

Frank Obregòn og Jenny Gil har i løbet af en halv snes år kæmpet sig helt til tops i argentinsk tango. Fredag den 22. januar kan de opleves på Kulturøen i Middelfart. Pressefoto

Tango-feber når nye højder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verdensmestrene i tango Frank Obregòn og Jenny Gil fra Venezuela indtager Kulturøen i Middelfart og byder de lokale dansere op til workshop

Middelfart: Argentinsk tango blomstrer i Middelfart og får snart endnu et pift, når selveste verdensmestrene, Frank Obregòn og Jenny Gil, besøger byen.

Både for at undervise de lokale tangodansere og give opvisning i forbindelse med en stort anlagt tangobegivenhed på Kulturøen.

Opvisningen finder sted fredag den 22. januar om aftenen, men inden da har de to sydamerikanske koryfæer indvilget i at introducere den argentinske tango til nye dansere. Det sker klokken 19 og efterfølges af praktica. Det vil sige almindelig dans for alle, både før og efter opvisningen.

Som arrangør står Middelfart Tangoforening og i særdeleshed de to lokale instruktører, Ilf Kari og Karen Jensen, der selv er blevet undervist af Obregòn og Gil i forbindelse med adskillige ophold i tangoens hovedstad, Buenos Aires.

Overtager undervisning

Desuden venter der foreningens halvt hundrede medlemmer en kæmpeoplevelse, når verdensmestrene overtager den ordinære undervisning i ugens løb og blandt andet står i spidsen for en række workshops.

Frank Obregòn og Jenny Gil er oprindeligt fra Venezuela, hvor de dyrkede professionel dans, før de kastede sig over argentinsk tango på fuld tid.

Det skete i forbindelse med, at de som nationale mestre i 2006 blev inviteret til verdensmesterskaberne i Buenos Aires. De valgte at blive i byen for at skabe sig en karriere og nåede efter otte år hårdt slid selv helt til tops inden for argentinsk tango.

- Vores hensigt med nu at tage rundt i verden for at undervise, er at give mest muligt tilbage af alt det, som tangoen har givet os, fortæller Frank Obregòn.

Milonga søndag aften

Den argentinske tango kom så at sige til Middelfart sammen med Ilf Kari og Karen Jensen, der på under tre år har skabt et miljø, som tiltrækker stadigt flere tangodansere fra hele regionen. Ikke mindst i forbindelse med undervisningen i deres speciale, milonga, der finder sted hver søndag aften.

- Lige nu er alle vores hold desværre fyldt op, men vi håber alligevel, at mange middelfartere og andre vil unde sig selv den oplevelse, som det bliver at se verdensmestrene danse på Kulturøen, siger Ilf Kari.

Der er gratis adgang til arrangementet, som er støttet af kommunens kulturfond og Middelfart Sparekasse.

Tango-feber når nye højder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce