Taljonglører i en gammel svinestald

Tina Berg Svendsen (t.h.) startede sit fima alene. I da har hun 18 ansatte og har fået bygget en gammel svinestald om til kontorlandskab med plads til alle mand. Foto: Mia Harm Madsen

Taljonglører i en gammel svinestald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Fyllested ligger en stald, der huser intet mindre end 19 talkyndige mennesker.

Fyllested: De kan noget derude på marken i Fyllested. Tina Berg Svendsen, der er indehaver af Regnskab og Administration, ved ikke helt, hvad der skete, eller hvordan det blev sådan, men nu sidder hun i hvert fald med 18 ansatte, der alle jonglerer med tal og økonomi i en gammel stald bag hendes eget hus.

Det kom faktisk bag på Tina Berg Svendsen, at hendes firma voksede så voldsomt. Hun havde ikke planlagt det, da hun startede firmaet selv, men i dag driver hun en virksomhed, der stadig vokser.
Det kom faktisk bag på Tina Berg Svendsen, at hendes firma voksede så voldsomt. Hun havde ikke planlagt det, da hun startede firmaet selv, men i dag driver hun en virksomhed, der stadig vokser.

Kundemøder i køkkenet

Egentlig startede hun for syv år siden helt for sig selv. Efter halvandet år havde hun seks ansatte, og de sad i hendes private hjem og løste opgaver af større og mindre art for både store virksomheder og for private, der gerne ville have tjek på økonomien.

- Vi havde kundemøder i mit køkken, og det synes jeg ikke, at jeg til sidst kunne byde hverken mine børn, kunder eller ansatte, siger Tina Berg Svendsen.

Så blev det nødvendigt med mere plads, og den gamle svinestald blev i 2012 inddraget. Så kom der endnu flere ansatte, og så måtte de bygge en førstesal i stalden.

Den blev færdig for ganske kort tid siden og rummer otte arbejdspladser mere.

Plads til flere

Der kan blive plads til endnu flere medarbejdere, for det kan godt gå hen og blive nødvendigt.

- Det er svært at vide, om det bliver sådan, men hvis den rigtige medarbejder kommer..., siger hun uden at slutte sætningen, men tilføjer, at i hendes virksomhed, bliver man blandt andet ansat på kemi og interesse, og at nye medarbejdere læres op i virksomheden.

Det er kommet lidt bag på hende selv, at hun er vokset fra at have en én-kvindes-virksomhed til at have 18 talnørder samlet i en svinestald i Fyllested.

- Jeg havde ikke skrevet en egentlig plan. Det er bare sket. Kunder har henvist kunder, og på den måde er der kommer flere og flere, forklarer hun.

Ofte møder hun folk, som det kommer bag på, at der sidder så mange talkyndige i Fyllested og regner og kigger på tal for andre mennesker. Og det kan hun også sagtens forstå, for det har aldrig været nødvendigt at gøre reklame for virksomheden.

Kører ud til kunderne

De mange medarbejdere kører rundt på hele øen og i Trekantområdet, hvor de hjælper kunderne med den fulde økonomi, herunder årsregnskaber, moms, eller bogholderi. Skulle man have brug for en virksomhedsplan eller en snak om, hvorvidt det bedst kan betale sig at lease eller købe en firmabil, så er der også her hjælp at hente.

- Vi kan lave lønadministration for kunderne, få betalt deres regninger og lave fakturaer. Vi kan således agere økonomisk coach, så man som virksomhed når det mål, man sætter sig, forklarer Tina Berg Svendsen.

Desuden bruger medarbejderne tiden på at bogføre bilag, lønadministration, rykning af debitorer, betaling af fakturaer og budgetopfølgninger. Året afsluttes med udarbejdelse af årsregnskab, skatterådgivning og selvangivelser.

Alle arbejder de ud fra målsætningen om, at økonomi skal være til at forstå.

Taljonglører i en gammel svinestald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce