16-årige Mads Fristed vandt før nytår freestyle fodbold-konkurrencen for talenterne i rookie-klassen

Inden nytår blev den fjerde freestyle fodbold-event afholdt i Aalborg, og det blev Mads Fristed fra Gelsted, der endte med at jonglere sig til en sejr i rookie-konkurrencen. En sejr som det 16-årige stortalent sætter stor pris på.

- Det betyder, at jeg regner med at rykke op i den avancerede række, siger Mads Fristed.

Gennem året er der blevet afholdt fire events, hvor freestyle fodboldspillere fra hele landet har vist deres kreative tricks. Inden den sidste afdeling, som fandt sted i Aalborg, lå Gelsted-fyren på en samlet 2. plads, men han brillierede og endte med at løbe med den samlede sejr i sin klasse.

Droppede fodbolden

Mads Fristed startede med at spille fodbold, da han var fire år gammel, og det bragte ham til eliteplan indenfor sporten. Men for et år og tre måneder siden blev han bidt af freestyle fodbold, og det fik ham til at droppe den traditionelle form for fodbold.

- Folk kender ikke så meget til freestyle fodbold, så nogle syntes, det var lidt mærkeligt. Men det var også mærkeligt for mig selv. Da jeg stoppede, havde jeg ikke mødt én anden freestyler, fortæller han.

Det manglende kendskab til sporten oplever Mads Fristed også, når folk snakker om freestyle fodbold. Fejlagtigt sammenligner man sporten med de personer, som uploader videoer på YouTube, hvor de sparker bolde i eksempelvis skraldespande. Det er ikke freestyle fodbold, understreger han.

Stærkt sammenhold

Freestyleren fra Gelsted opfordrer interesserede til at tage kontakt til Danish Football Freestyle Community, hvis de vil være en del af sporten og ikke mindst det fællesskab og sammenhold, som opstår mellem deltagerne.

- Dem, jeg konkurrerede imod, er mine bedste venner. Efter konkurrencen tog vi alle til København sammen, siger Mads Fristed.

At sammenholdet mellem deltagerne er så stærkt, som det er tilfældet, skyldes i Mads Fristeds optik, at man er god til at hjælpe hinanden med nye og anderledes tricks.

Kontakt Danish Football Freestyle her.

Du kan følge Mads Fristed her.

Se Mads Fristeds kreative tricks

  • Fyens Stiftstidende