Tabere tilfredse med ny tildelingsordning

Brenderup Aktivitetscenter er inden længe færdig med at betale af på lån, man har optaget til energirenoveringer. - Det går lige op med den mindre kommunale støtte fremover, så vi skal nok klare den, siger halformand Søren Christensen.

Tabere tilfredse med ny tildelingsordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både i Ejby, Brenderup og Nørre Aaby har halledelserne gode bud på nye indtægter og fremhæver harmoniseringen og enkeltheden i den nye ordning.

Nordvestfyn: Der er ingen rigtig sure miner hos halledelserne i Ejby, Brenderup og Nørre Aaby, selv om man hvert sted kommer til at miste mellem 22.000 og 176.000 kroner årligt på grund af den nye tilskudsordning, når den er fuldt udfaset. Tværtimod er der en udbredt forståelse for, at det er prisen man må betale for den ensartethed og enkelthed, kommunens fire haller i flere år har efterlyst, og som er den egentlige årsag til, at politikerne i september vedtog ordningen.

Alle tre haller har da også gode bud på, hvordan de kan finde de manglende kommunale kroner.

Brenderup Aktivitetscenter rammes som det mindste halkompleks primært af den nye ordnings større vægt på kvadratmetertilskud.

- Jeg vil ikke sige, vi føler os snydt, det er en fair ordning med de ønsker om mere enkelthed og mere objektive kriterier for kommunal støtte ved fremtidige investeringsønsker, vi længe selv har haft, siger formanden for Brenderup Aktivitetscenter Søren Christensen.

Han lægger dog ikke skjul på, at han ærgrer sig over de mistede kommunale kroner. Men han fortæller samtidig, at hallen snart er færdige med at betale af på nogle lån, den har optaget til energioptimeringer. Og så går det lige op.

- Samtidig har vi en tro på at kunne øge de fremtidige indtægter, blandt andet ved en modernisering af vores motionsafdeling. Det ser vi jo de andre haller har stor succes med, siger formanden.

Vinder på café og motion

Formanden for Vestfyns Kultur- & Idrætscenter, Kim Thomhav, vil ikke forholde sig til om den nye ordning er retfærdig eller uretfærdig.

- Det må være politikernes vurdering, men vi har fået den enkelthed, vi gik efter, og så må vi bare optimere driften inden for de nye rammer. De færre penge fra kommunen kommer ikke til at forringe forholdene for vores brugere, siger Kim Thomhav.

Han forventer, at interessen for hallens den nye café og nye motionscenter, vil være så stor, at øgede indtægterne derfra vil kunne opveje det kommunale tab.

- Fair for alle

Anders Bærholm, der siden han blev ansat som centerleder i Ejby-Hallerne i 2016 har vendt et underskud årligt på 70.000 kroner til et overskud i 2017 på 240.000 kroner, betegner den nye ordning som fair, selv om den kommer til at koste hallerne i Ejby og Gelsted 22.000 kroner om året netto.

- Det er konsekvensen, hvis alle haller skal behandles ens, og det skal de selvfølgelig så vidt muligt, siger Anders Bærholm, der nu vil gøre en ekstra indsats for at optimere driften i de to haller.

- Vi skal både øge udlejningen og spare på omkostninger. Det sidste skal blandt andet ske ved omlægning til LED-belysning, så vi er ganske fortrøstningsfulde, siger Anders Bærholm.

Tabere tilfredse med ny tildelingsordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce