TVIS byder sig til: Vil levere bio-varme til Gelsted og Ejby

Kronprinsesse Mary var med, da det nye biomassefyr på Skærbærkværket, der leverer varme til TVIS, blev indviet i slutningen af oktober. Arkivfoto: Michael Svenningsen

TVIS byder sig til: Vil levere bio-varme til Gelsted og Ejby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varmesammenslutningen TVIS vil gerne levere varme fra den nye biomassekedel på Skærbækværket til de to fjernvarmeværker i Gelsted og Ejby.

Vestfyn: Varmeregningen for flere hundreder husstande i Ejby og Gelsted vil som udgangspunkt stige med flere tusinde kroner, når værkerne fra næste år ikke længere vil kunne få tilskud fra staten. Men sådan behøver det slet ikke at gå.

Varmesammenslutningen TVIS har allerede for et par år siden regnet på, om det kan betale sig at etablere en forbindelse fra Skærbærkværket til de to, små fjernvarmeværker. Og ifølge direktør Hans Bjørn falder regnstykket ud til alles fordel.

- Vi har lavet nogle beregninger, der viser, at det er en fordel for både nuværende forbrugere og nye selskaber at blive koblet på vores nye biomassefyr på Skærbækværket, som vi lige har taget i brug i efteråret, siger Hans Bjørn.

TVIS leverer i dag varme til Middelfart Fjernvarme, der i de seneste fire år har kunnet nedsætte den årlige varmeregning med næsten 4.000 kroner for et standardhus på 130 kvadratmeter. Og bestyrelsen i TVIS har sådan set allerede besluttet, at man gerne vil invitere værkerne i Gelsted og Ejby med ind i varmen.

Ifølge Hans Bjørn kræver det dog, at de fire ejerkommuner i Fredericia, Vejle, Kolding og Middelfart godkender en vedtægtsændring hos TVIS. Og det er ikke sket endnu.

- Når eller hvis kommunerne godkender vedtægtsændringen, vil vi gå i gang med at formulere de konkrete tilbud til varmeselskaberne, siger Hans Bjørn.

Kan I garantere, at varmeprisen vil kunne holdes på samme niveau som i dag, hvis I skal levere varme til Ejby og Gelsted?

- De nye selskaber vil komme ned og ligge i nærheden af det gennemsnit vores nuværende selskaber har. Og det ligger på nuværende tidspunkt på 11.200 kroner om året.

Handler om bundlinjen

Hos fjernvarmeværkerne i Gelsted og Ejby ser man frem til, at der kommer et mere konkret tilbud fra TVIS.

- Det har jeg ikke umiddelbart nogen kommentarer til, før vi ser noget mere konkret, men de skal da være velkommen til at komme med et tilbud, som vi kan kigge på, siger bestyrelsesformand i Ejby, Morten Nielsen.

Formand for Gelsted Fjernvarme, Erik Hein, peger på, at man er særdeles interesseret i TVIS-projektet. Værket er dog også begyndt at kigge på alternativer til TVIS og har lige fået tilsagn om små to millioner kroner til etableringen af varmepumper.

- Vi vil selvfølgelig holde et eventuelt tilbud fra TVIS op i mod alternativet, hvor vi etablerer varmepumper med støtte fra puljen. Hvad giver de største fordele for vores lille værk?, siger han.

TVIS byder sig til: Vil levere bio-varme til Gelsted og Ejby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce