SF frygter, at fagligheden går tabt ved at flytte rygcentret fra Middelfart Sygehus til Vejle.

På dagen, hvor Middelfart Byråd har kaldt til en manifestation mod den eventuelle lukning af Middelfart Sygehus, får de lokale politikere en hjælpende hånd fra SF i regionsrådet.

Regionsrådsmedlem Ida Damborg (SF) fortæller, at når regionsrådet skal beslutte, hvordan besparelser for 167 millioner kroner på sundhedsområdet skal effektueres, vil partiet kæmpe for at bevare rygcentret i Middelfart.

- Det er et utroligt højt tværfagligt niveau, vi har i vores rygcenter, og så har vi et rigtig godt forskningsmiljø, der formår at forske på nogle rigtig spændende ting. Det vil være for usikkert for os at flytte det til Vejle, hvis man risikerer, at det ikke er så samlet som i dag, siger Ida Damborg.

Udmeldingen kommer midt i høringsperioden, som slutter i midten af marts. Men Ida Damborg synes ikke, at det er for tidligt at fortælle offentligheden om partiets synspunkter.

- Vi synes, der er ærligt over for vælgerne, at de ved, hvilke ting vi prioriterer, når vi går til forhandlinger med de andre partier om, hvor vi skal spare. Den debat tog vi faktisk med de andre partier, da sparekataloget blev sendt i høring. Det kan godt ske, at vi ikke få det igennem, men borgere skal vide, hvor vi står, siger Ida Damborg.

SF har to ud af 41 pladser i regionsrådet.

Det er i dag klokken 17, at Middelfart Byråd holder et arrangement på Torvet i Middelfart, hvor blandt andre medarbejdere på sygehuset vil komme med argumenter for beholde sygehuset i byen.

  • Skovrider_Henrik_(2015)_016

    Af:

    Jeg er journalist og jourhavende på Fyens.dk.

Mere om emnet

Se alle
3
Folkemøde mod lukning af fødegang

Folkemøde mod lukning af fødegang

Svendborg: Fødselssamtaler forebygger angst og depression

Svendborg: Fødselssamtaler forebygger angst og depression

Sundhedsplejerske imod spareforslag

Sundhedsplejerske imod spareforslag