ÆGTESKABSREJSER: Middelfart-firma skaffer russiske piger til enlige danske mænd
MIDDELFART: Siden starten for fem år siden har Middelfart-firmaet Russian Projekt House med succes arrangeret såkaldte ægteskabsrejser for enlige danske mænd til Sct. Petersborg i Rusland.

Der arrangeres 10 rejser med i alt omkring 200 deltagere om året. Firmaet har ingen statistik over, hvor mange rejser og forhold mellem danske mænd og russiske piger, der resulterer i ægteskab, men det skønnes, at ca. halvdelen af kontakterne bliver til varige forhold, og at to-tre danske mænd efter hver rejse bliver gift med en russisk pige.

Bag firmaet står 37-årige Svetlana Demidova, der selv er født og opvokset i Sct. Petersborg. Hun kom til Danmark i 1992, fordi hun som tidligere russisk mester i skak skulle deltage i en åben turnering i Aalborg. Hun blev inviteret til en privat fest, hvor hun mødte sin første danske mand. Efter seks års ægteskab blev hun skilt og flyttede til Fyn, hvor hun for to et halvt år siden flyttede sammen med sin nuværende mand i Middelfart. For ni måneder siden fik parret tvillinger, og Svetlana Demidova har desuden en søn på 10 år fra sit tidligere ægteskab. Hun har tre videregående uddannelser, men lever nu af at være direktør for rejsebureauet.

For en samlet pris på 5290 kr. inklusive visum tilbyder firmaet deltagelse i en grupperejse med flybillet, tre dages hotelophold og deltagelse i to singlefester med musik, dans og underholdning. Til festerne inviteres dobbelt så mange 25-39-årige russiske piger som danske mænd.

- Den russiske champagne løfter hurtigt stemningen. Folk begynder hurtigt at snakke med hinanden og har det sjovt og hyggeligt sammen, fortæller Svetlana Demidova.

- De fleste russiske piger taler engelsk og tysk, og selvom der er en vis mentalitetsforskel, oplever vi ikke det store kulturchok i mødet med danskerne.

Mange russiske piger håber at finde en fornuftig mand i udlandet. I Rusland er der i modsætning til Danmark flere kvinder end mænd, og allerede i 30-35-års alderen er det så godt som umuligt for en enlig russisk kvinde at blive gift. Nordiske mænd har længe haft et godt ry blandt russiske kvinder som stabile, trygge og ansvarlige mænd, de perfekte familiefædre. Der er derfor mange russiske kvinder, som drømmer om at møde og opbygge en familie sammen med en rigtig nordisk viking, fortæller Svetlana Demidova.

I Sct. Petersborg arbejder hun sammen med klubben Music of Chance, som organiserer russiske piger, der ønsker at etablere et forhold til en nordisk mand og er interesseret i at deltage i enkeballer med enlige nordiske mænd og flytte til Norden og opbygge en familie sammen med den mand, som de har indledt et forhold til ved en af festerne.
  • fyens.dk