Svend og Kasper fanger solens stråler til dig

Kasper Bruhn (t.v.) og Svend Nielsen har begge arbejdet flere år i solcellebranchen. Nu har de startet eget firma i Middelfart. Foto: Mia Harm Madsen

Svend og Kasper fanger solens stråler til dig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solcellemakkerpar har slået sig ned i Middelfart og vil levere bæredygtig strøm til hele landet.

Middelfart: De ved alt om solceller, og nu er de sprunget ud som kompagnoner. Kasper Bruhn og Svend Nielsen har startet firmaet Solplus A/S, der leverer solceller til både private og til erhvervslivet. De har indtil for nyligt været kolleger i et andet firma, som sælger solceller, men de vurderede, at det var et godt tidspunkt at starte eget firma på.

Interessen for solceller er nemlig stigende, og priserne er faldende.

- Vi syntes, at det ville være spændende at prøve kræfter med selv. Der er ikke længere de tilskudsordninger, der var tidligere, men det er fordi, man kan se, at det er rentabelt at sætte solceller op. Det handler bare om at dimensionere anlægget til bygningen, forklarer Svend Nielsen.

Gransker dit elforbrug

Valget om at placere sig i Middelfart var rimelig nemt.

- Jeg kommer fra Middelfart, men det er også en by i god udvikling midt i Danmark, forklarer Kasper Bruhn, og det var netop den gode erhvervsprofil for byen, der gjorde udslaget.

Makkerparret er landsdækkende. De kommer ud og undersøger, hvad kundens behov er, og derefter kommer et hold dygtige håndværkere og installerer anlægget.

- Når vi kommer ud, spørger vi ind til deres forbrug. Det kan være, om de skal have børn på et tidspunkt, eller om man påtænker at købe en elbil i fremtiden. Så kigger vi på deres forbrug indtil nu, og parrer det med den slags anlæg, der passer bedst til dem, forklarer Svend Nielsen.

Håber at udvide

Solcellerne afhentes på et lager i Tyskland, og Solplus A/S tilbyder to modeller: den med og den uden batteri.

Uden batterier skal man regne med, at et anlæg starter på cirka 25.000 kroner, og her har det tjent sig ind inden for fem til 10 år. Skal man have et batteri på, koster et anlæg i omegnen af 75.000 kroner, men så er der også hjemmeproduceret strøm til de mørke timer.

Lige nu er der to mand i virksomheden, men planen er, at der inden for et års tid kommer endnu flere kolleger på kontoret samt eget specialiseret håndværkersjak, der kan tage rundt i landet og sætte solcellerne op.

Svend og Kasper fanger solens stråler til dig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce