Svære vilkår på ny skadeklinik

Afdelingssygeplejerske på skadestuen Ketty Jensen studerer røntgenbilleder. Den kommende skadeklinik vil i fremtiden kun røntgenfotografere simple brud.
Foto: Hans Østergaard

Svære vilkår på ny skadeklinik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skadeklinikken på Middelfart Sygehus får kun én sygeplejerske på vagt. Det er ikke nok, mener de ansatte

MIDDELFART: Når byens skadestue efter årsskiftet bliver til en skadeklinik, vil den formentlig eneste sygeplejerske på vagt få det svært. Det forudser de ansatte på skadestuen.

Hvis den nye sygehusstruktur, som Region Syddanmark har sendt i høring, gennemføres, bliver skadestuen en skadeklinik med kun én sygeplejerske på vagt.

Det er flere ansatte på den nuværende skadestue bekymrede over. Blandt andre afdelingssygeplejerske på skadestuen Ketty Jensen.

Skal helst være to

Hun forudser, at kun én sygeplejerske vil få svært ved at gennemføre ordentlige behandlinger generelt.

- Nogle gange kan det være nødvendigt at holde et barn, mens et øjenbryn bliver "limet". Hvis vi er to, så kan vi mere, forklarer afdelingssygeplejersken.

To sygeplejersker er også en stor fordel i andre situationer:

- Hvis der kommer en beruset mand ind, kan det være nødvendigt at få ham til at falde til ro, mens den anden sygeplejerske renser et sår, forklarer Ketty Jensen.

Ligeledes kan det være en fordel at være to, når flere patienter dukker op.

- Hvis det sker, må vi enten lade folk vente eller forlade den patient, vi sidder med, forklarer hun.

Ingen faglig udfordring

Skadeklinikken skal kun behandle småting som skift af forbindinger, mindre dyrebid og små sår generelt. Har man større skader, skal man enten på skadestuen i Kolding eller Odense.

Og netop behandlingen af de små skader har fået sygeplejerske Lisbeth Flaskager til at sige nej til at arbejde på klinikken.

Lange dage på jobbet

- Det er ikke fagligt udfordrende at arbejde med den slags småskader, siger hun og giver desuden Ketty Jensen ret i, at én sygeplejerske er for lidt.

Afdelingssygeplejersken forklarer videre, at skadeklinikken skal regne med at få langt færre patienter, end de 40 til 60 patienter skadestuen får dagligt i øjeblikket. Her vurderes det, at antallet vil falde til cirka 15 patienter.

- Arbejdet kan godt blive kedeligt. Hvis der viser sig at komme få patienter, vil det være for lidt for en velkvalificeret sygeplejerske, siger hun.

Dog mener Ketty Jensen, at fremtiden trods alt ikke ser helt skidt ud.

- Skadeklinikken vil skabe tryghed i lokalområdet. Her kan folk komme og få en hurtig og kvalificeret behandling. Det er jo netop ofte de mindste skader, der kommer sidst i køen på de store skadestuer, siger hun.

Svære vilkår på ny skadeklinik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce