Ved udgangen af marts bliver dørene slået op til Sundhedsbanken i Ejby. Ejeren håber, at det vil skabe mere liv i byen.

Ejby: Gennem tiden har flere forskellige banker haft til huse i bygningen på Banebroen 2 i Ejby, og bygningen kender byens beboere som "banken".

Snart åbner så en ny og anderledes bank - nemlig Sundhedsbanken.

Tilbage i august overtog FysioDanmark Ejby nemlig den gamle bygning, og de vil fra 30. marts udvide mulighederne for træning og behandling i Ejby.

De nye lokaler vil afhjælpe pladsmanglen i deres eksisterende bygning i Algade 9 og give mulighed for at følge patienternes genoptræning til dørs.

- Der er eksempelvis mange, der kommer til os med fodboldskader, og med de nye faciliteter får vi mulighed for at følge dem tæt og træne dem ordenligt op, siger Marianne Svenningsen, der er ejer af FysioDanmark Ejby.

Masser af nyt

Selvom der endnu er støvet og fyldt med byggerod, vil der ved udgangen af måneden således være plads til en hel del mere end tidligere. Blandt andet fri træning med maskiner, foredrag, behandlinger, genoptræning, firmafitness og holdtræning, som eksempelvis TRX (funktionel træning i slynger), pilates og Qigong.

For at kunne tilbyde de mange de nye ting, er der startet et nyt samarbejde med en fodplejeklinik, en psykoterapeut, en klinisk diætist og en zoneterapeut - alle sammen fra lokalområdet. Derudover vil Mors Krop fra Odense lave træning for gravide og efterfødselstræning.

Sundhedsbanken bliver dermed et samarbejde på tværs af udbydere, som lejer sig ind.

Lokalt samarbejde

Ejby har allerede to steder, hvor man kan dyrke fitness, og der er flere omkringliggende idrætsklubber.

Dem skal der også skabes et samarbejde med. Marianne Svenningsen ønsker ikke, at der skal forsvinde medlemmer fra de andre, men derimod at der bliver skabt mere liv i byen. Brugere vil der være nok af, mener hun, fordi oplandet er stort.

- Det er en fordel for byen, at vi ligger her i midten. Det kommer til både at gøre noget for os og de andre forretningsdrivende, siger hun og kigger ud af vinduet på første sal over på den lukkede boghandel.

Sundhedsbanken indvies mere præcist klokken 15-18 den 30. marts, hvor alle er velkomne til at kigge forbi og se de nye lokaler.

  • Af: