Forsøg med gratis legestue for småbørnsforældre i Gelsted og omegn er så godt modtaget, at den nu bliver permanent.

Gelsted: Så populær har den gratis legestue, som Middelfart Kommune søsatte som et forsøg for et år siden i Gelsted, været, at den nu gøres permanent. Det er nemlig lykkes projektleder Boe Trøigard Hansen at finde tre lokale, frivillige, som har påtaget sig opgaven med at låse op til GIF's tidligere klubhus i Gelsted Bygade og sørge for kaffe og låse af, når legestuen for mødrene og deres 0-5-årige børn, er slut.

Og det er noget, der glæder de op til 10 mødre og næsten dobbelt så mange børn, der har benyttet legestuen sidste år.

- Jeg går hjemme hver dag med to børn, og det betyder derfor meget for dem, at de kan komme ud og lege med andre. Og det kan ellers være svært, når de fleste børn er i vuggestue elle børnehave, fortæller Marie Louise Westerboe Eriksen, der er mødt op til årets første legstue sammen med datteren Evie på halvandet år og Nicholas på fem år.

Også mødrene hygger sig

De tre pensionister Anne-Grethe Clement, Tove Brodersen og Ingelise Zachariassen kender hinanden fra Motionscaféen i Gelsted og behøvede ikke den store betænkningstid for at svare ja, da de blev spurgt om, de ville overtage kommunens rolle som praktiske tovholdere på legestuen.

- Det er jo tydeligt at se, hvordan ungerne hygger sig, og også mødrene har stor glæde af hinandens selskab, så det ville da være drønærgerligt at lukke sådan en succes, siger Ingelise Zachariassen.

Legestuen foregik i forsøgsperioden hver tirsdag formiddag. Den er nu flyttet til torsdag formiddag fra klokken 10.30 til 12.30 for at gøre plads til de lokale dagplejere, som også benytter det renoverede, tidligere klubhus.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.