Flere tusinde løbere var forbi Strib i løbet af fredag og lørdag, da Strandvejsløbet blev afholdt for tredje gang

Strib: Strandvejsløbet blev i går afholdt for tredje år i træk, og i år var med det hidtil største deltagerfelt, som løbet har haft. Omkring 2300 mennesker havde sikret sig et startnummer og stod klar, da starten gik klokken 11. Det er godt 100 flere end til sidste års løb.

- Det er gået super godt, siger løbsarrangør Mads Stryhn.

Antallet af deltagere var ikke det eneste, der var bedre i år, end det var sidste år. Også vejret, der sidste år bød på regn og atter regn, var i år byttet ud med en let overskyet himmel, der i løbet af dagen blev skiftet ud med solens stråler ud over et spejlblankt Lillebælt.

- Vejret har været noget nær optimalt i år. Det har også betydet, at vi nærmest ikke har haft nogen uheld, og vi har fået sat en del personlige rekorder, siger Mads Stryhn, der generelt har indtryk af, at løberne har haft en god oplevelse ude på ruten.

Flere af de personlige rekorder blev sat til Danmarksmesterskaberne i 10 kilometer, som blev afholdt umiddelbart efter hovedløbet. Her deltog 410 eliteløbere, og der blev løbet i tider helt ned under 30 minutter.

Det var dog ikke kun lørdag, der var aktivitet på Strandvejen mellem Middelfart og Strib. Allerede fredag blev efterskolernes danmarksmesterskab afholdt, og det var med deltagelse af omkring 1000 elever og lærere.

Netop efterskoleelever er en vigtig del af løbsafholdelsen. Strib Idrætsefterskole er medarrangører af løbet, der også arrangeres af Lillebælt Halvmarathon.

- Alle eleverne har gjort et super stykke arbejde, og de har virkelig været med til at gøre det til en god oplevelse for alle deltagerne, siger Mads Stryhn, der også står i spidsen for Lillebælt Halvmarathon den 7. maj.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Odenseredaktionen, hvor jeg skriver om stort og småt i byen og kommunen.