Stribs præst vil bygge ny kirke

Strib Kirke skal måske rives ned for at blive erstattet af en ny og større. FOTO: HANS ØSTERGAARD

Stribs præst vil bygge ny kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PLADSMANGEL: Strib Kirke er kun stor nok til almindelig søndagsgudstjeneste

STRIB: Det er ikke kun juleaften, der er trængsel i Strib Kirke. Det er der også hen over året, hvis der bare sker lidt ud over en almindelig gudstjeneste.

Derfor er præst og menighedsråd begyndt at gå i byggetanker.

- En større og mere fleksibel kirke vil give os mange flere muligheder i det daglige, siger sognepræst Jes Rønn Hansen.

Han understreger, at et eventuelt byggeri ikke skal være menighedsrådets projekt, men sognets, og derfor indkaldes der til et møde 27. maj, hvor alle kan give deres mening til kende.

- Der er jo mange følelser forbundet med en kirke, hvor man måske både er døbt, konfirmeret og gift. Vi vil gerne høre alles mening og beslutte os derudfra, siger Jes Rønn Hansen.

Udgangspunktet er at jævne Strib Kirke med jorden og bygge helt nyt fra grunden.

- Vi ofrer mange penge på vedligeholdelse af kirken, stenene forvitrer og der er både råd og svamp i tagkonstruktionen, siger formanden for menighedsrådet, Bente Nørgård-Sørensen.

- Der er opbakning fra provsti og stift til en ny og større kirke, og vi har de økonomiske muligheder nu, siger hun.

En ny kirke med sognegård og alt, hvad der hører til, koster 30 mio. kroner.

- Men vi har en god og velfungerende sognegård, så vi kan gøre det for omkring det halve, mener Jes Rønn Hansen.

Det, han kan tænke sig af en ny kirke, er et rum, der kan udvides med ca. 150 pladser til særlige lejligheder.

- Til konfirmationer kan konfirmanden kun have seks familiemedlemmer med, og det reagerer familien selvfølgelig på. Der er heller ikke plads til mere end 20 konfirmander i kirken, og det betyder, at vi har måttet dele nogle af klasserne på Strib Skole, siger han.

Er der kirkegængere i kørestol, kan de kun sidde i midtergangen, og det er ikke hensigtsmæssigt. Ved dåb er der ofte mange børn med i kirke, men forældrene har ikke et sted at gå hen, hvis børnene bliver urolige eller skal have skiftet ble. Der findes ikke et toilet i kirken, og der er heller ikke tænkt på et sted at opbevare rengøringsartikler.

- For mit eget vedkommende kunne jeg godt tænke mig et sakresti eller dåbsværelse til omklædning. Det foregår i dag bag alteret, siger Jes Rønn Hansen.

Ideer lægges frem

- Vi lægger vore ideer frem på sognemødet den 27. maj, og så vil vi gerne høre alle meninger, for det er jo ikke vores kirke, men sognets, og det må ikke opfattes som et ambitiøst menighedsrådsprojekt, siger han.

Hvis stribonitterne kan følge deres præst i ønsket om en større og mere tidssvarende kirke, kan der allerede i efteråret udskrives en arkitektkonkurrence, og så kan et nybyggeri sættes i værk om et års tid.

Stribs præst vil bygge ny kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce