Stribbugtens Grundejerforening: - Bevar naturen på strandengen


Stribbugtens Grundejerforening: - Bevar naturen på strandengen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øget trafik på et naturbeskyttet område har fået lokal grundejerforening til at foreslå opsætning af bom på området. Den kæmper for at bevare den naturlige vegetation og mener derfor ikke, at biler hører hjemme på området.

Strib: Stribbugtens Grundejerforening har bedt Middelfart Kommune om at sætte en bom op ved Strib Ro- og Kajakklub, så klubbens medlemmer ikke længere kan parkere ved klubhuset. Grundejerforeningen kæmper for, at strandengens naturlige vegetation kan blive genskabt. Johannes Gregersen, der er formand for foreningen, forstår ikke, at ro- og kajakklubben i første omgang har fået lov at bygge på området, der er naturbeskyttet strandeng.

- Det er utroligt, at de (Strib Kajak- og Roklub, red.) får lov. Det var slet ikke meningen, at der skulle ligge en roklub på det område. Det er startet som et læskur, og så har kommunen så ad flere omgange givet dispensation til, at klubben kunne udvide sit klubhus. Når man ser luftfotos af området, er det tydeligt at området har lidt under, at folk parkerer, som det passer dem, forklarer formanden.

For at passe på området har grundejerforeningens medlemmer blandt andet fjernet den invasive hybenrose, som ellers var vokset frem strandengen.

En politisk beslutning

Foreningen valgte at rette henvendelse til Middelfart Kommune i foråret 2017, hvor den foreslog, at kommunen satte en bom op, så folk blev forhindret i at parkere ved klubhuset. Det valgte Miljø- og Energiudvalget 7. marts at efterkomme, men har på grund af lang sagsbehandlingstid på en dispensation i Kystdirektoratet valgt at sætte et "indkørsel forbudt"-skilt op som midlertidig løsning. Den forklaring køber Johannes Gregersen umiddelbart ikke.

- De kan ikke bare omgøre en politisk beslutning, også selv om behandlingstiden er lang. Jeg forventer bestemt, at kommunen sætter den bom op, for det har udvalget jo vedtaget, forklarer han.

Chef for Natur og Miljøafdelingen i Middelfart Kommune, som har behandlet sagen, understreger overfor avisen, at skiltet er en løsning, mens man venter på dispensationen. Så der er altså ikke tale om, at kommunen ikke efterlever en politisk beslutning.

Stribbugtens Grundejerforening: - Bevar naturen på strandengen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce