Eleverne på Strib Skole fik fredag eftermiddag mulighed for at afslutte ugen med lidt ekstraordinær aktivitet i skolskinsvejret, da projektgruppen Strib i bevægelse arrangerede officiel indvielse af skolens nye aktivitetsbaner.

Strib: Solen stod højt på himlen, og humøret var godt hos eleverne på Strib Skole, da de fredag eftermiddag var med til at indvie den nye fitnessbane samt parkourbane, som er blevet etableret på skolens grund takket være den frivillige projektgruppe Strib i bevægelse.

- Det er legeredskaber, som I kan bruge både i og uden for skoletiden, og det er rigtig godt, sagde skoleleder Marianne Nielsen fra talerstolen, hvor hun samtidig påpegede, at man jo i realiteten også kunne markere, at skolens indskoling for nogle måneder siden fik en ny rutsjehøj - ligeledes takket være Strib i bevægelse-gruppen.

Gruppen, der består af frivillige forældrerepræsentanter til elever på skolen, startede tilbage i 2016 med et ønske om at forvandle udearealerne på Strib Skole, og med tiden har det vokset sig til en større bevægelse, der har til mål at omfavne hele Strib-området - store som små.

Og de nye aktivitetsbaner, der blev indviet med taler, sang og dans fredag eftermiddag, er blot det seneste skud på stammen af legeredskaber, som Strib i bevægelse har fået realiseret for de cirka 1,2 millioner kroner, projektgruppen indtil nu har fået samlet ind gennem loppemarkeder, skoleløb og bagesalg samt donationer og fondsmidler. Herudover er der nemlig også blevet sat hængekøjer og udemøbler op, ligesom udearealerne blev beriget med en multibane tilbage i juni sidste sommer.

Ros fra borgmesteren

Borgmester Johannes Lundsfryd (S), som fik æren at holde tale og klippe den røde snor over til de nye baner, var da også fuld af begejstring for det lokale ildsjæle-initiativ:

- Vi i er byrådet er store fan af det, der hedder Strib i bevægelse, som har gjort det muligt at samle en masse nye legeredskaber (på Strib Skole, red.). Projektet er måske ligesom en god kage, der kræver kærlighed og passion at bage. Den bliver ikke til noget, medmindre der er nogle, der kan overbevise om, at opskriften er den helt rigtige, så andre går ned i brugsen og køber ingredienserne. De gæve kvinder bag Strib i bevægelse har således ikke blot formået at sælge opskriften gennemsnitligt godt, men gennemført godt, udtalte borgmesteren.

  • Hansen_Anne_Vegeberg

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling - særlig på børn-, unge- og øvrige socialpolitiske områder.