Strib Vinterfestival: Frivillige bærer festivalen frem

Jørgen Rahbek, formand for Strib Vinterfestival, fortæller, at det er de kendte danske navne og ægtheden i folkemusikken, der har lokket de mange billetkøbere til. Arkivfoto: Andreas Bastiansen

Strib Vinterfestival: Frivillige bærer festivalen frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I weekenden er det igen tid til Strib Vinterfestival. Festivalen har solgt rekord mange billetter, og for at det hele forløber gnidningsfrit, er de frivillige kræfter essentielle.

Strib: For 30. år åbnes der i weekenden op til musik og hygge, når Strib Vinterfestival finder sted. Festivalen har i år oplevet et rekordstort billetsalg - hele 2000 billeter er solgt, og Strib Skole vil summe af liv fra de mange koncertgængere og alverdens musikere.

Men en festival som Strib Vinterfestival kræver også arbejde. Jørgen Rahbek, der formand for festivalen, fortæller, at der i år er 200 frivillige, som hjælper med blandt andet at stå i baren, gøre rent og være dørmænd.

- Cirka 70 til 80 procent af vores frivillige er gengangere. Mange frivillige har været med lige fra starten, og man er som en stor familie. Det er hyggen, der går igen. De mødes måske kun den ene gang om året, og så har man intens hygge i den weekend.

- Det er gået godt med at finde frivillige, og vi er kommet i mål, men det har været lidt en udfordring. Det er de resterende 20 til 30 procent af de frivillige, der har været en udfordring. Jeg ved ikke, om det er fordi, der er flere, der har købt billetter, eller folk har bedre økonomi, så man har råd til at købe en billet i stedet for at komme gratis ved at give 15 timers arbejde. Det har været lidt mere sejt den her gang.

Ifølge Jørgen Rahbek er de resterende frivillige kommet på plads senere denne gang. Det skete for cirka to uger siden.

Frivillige med åbne arme

Når festivalen åbner, vil der stå en række frivillige klar til at byde festivalgæsterne velkommen, og det er ifølge Jørgen Rahbek en vigtig rolle.

- De frivillige gør en kæmpe forskel. Vi gør en stor dyd ud af at tale med medhjælperne om at være imødekommende og tage imod publikum med åbne arme. Det skaber en god oplevelse og giver folk lyst til at komme igen.

Og festivalgæsterne har noget at se frem til.

- De kan se frem til fantastiske musikoplevelser og en hyggelig festival, hvor man går rundt med musikerne og møder dem på gangen. Det gør det intimt og uformelt. Og så kan de se frem til kendte danske navne og folkemusik med nerve og en ægthed, siger Jørgen Rahbek.

Strib Vinterfestival: Frivillige bærer festivalen frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce