Strib-London tur/retur: Linda blev udvalgt af Facebook

Linda Gjessing holder som administrator hårdt på, at medlemmerne i gruppen skal være single og over 50. Ellers smuldrer grundlaget. Hun har personligt ryddet op og kigget 4000 profiler igennem, da hun overtog gruppen for et år siden. Dem, der ikke levede op til kravene, er blevet smidt ud, og nye medlemmer skal svare på spørgsmål for at blive lukket ind i gruppen. Foto: Mia Harm Madsen

Strib-London tur/retur: Linda blev udvalgt af Facebook

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stribonitten Linda Gjessing er administrator på facebookgruppen "Singler over 50, det grå guld". Det gør hun så godt, at teamet bag Facebook har lagt mærke til hendes arbejde og har sendt hende på et tre-dages seminar i London.

Strib: Hun administrerer medlemmer og kommentarer. Hun tjekker profiler igennem og sørger for, at der debatteres i en ordentlig tone.

For et år siden overtog Linda Gjessing rollen som administrator på facebook-siden "Singler over 50, det grå guld". På det tidspunkt havde den omkring 4000 medlemmer over hele landet, og det var en værre rodebutik af folk. Nogle var ikke over 50, andre var ikke singler, andre igen havde misforstået, hvad gruppen gik ud på og lagde datingopslag ud.

- Det er ikke en datinggruppe, men en netværksgruppe. Nå man er single, kan man godt blive lidt alene, siger Linda Gjessing, der selv er single og over 50.

Gruppen har til formål at få folk væk fra hjemmene og ud i det sociale liv. Med hinanden. Med dem fra gruppen. Ude i den virkelige verden. Man kan spørge åbent ud i gruppen, om nogen kunne tænke sig at mødes på en café, tage med i biffen, tage ud at bowle eller noget helt andet. På den måde er man knapt så ensom, selv om man er single.

Dette er et foto fra en work shop om mobning og konflikthåndtering. Privatfoto.
Dette er et foto fra en work shop om mobning og konflikthåndtering. Privatfoto.

Stor oprydning

Da Linda Gjessing overtog gruppen, ryddede hun godt og grundigt op i den. Hun kiggede samtlige 4000 profiler igennem for at se, om de levede op til kravene. Dem, der var under 50, røg ud. Dem, der stod som værende i forhold eller gifte, røg også ud.

Når nye medlemmer anmoder om adgang til gruppen, skal de besvare nogle spørgsmål og læse vilkårene, for ellers lukkes de slet ikke ind. Gruppens popularitet er steget enormt, og på det seneste år er der kommet cirka 2500 nye medlemmer til.

Lee Valley Velopark blev taget i brug, når alle deltagere skulle mødes og udveksle idéer. Privatfoto.
Lee Valley Velopark blev taget i brug, når alle deltagere skulle mødes og udveksle idéer. Privatfoto.

Facebook holde øje

Det arbejde, som Linda Gjessing har lagt i gruppen, er blevet lagt mærke til fra højeste sted, når man taler om sociale medier.

Facebook selv har henvendt sig til stribonitten, og opfordret hende til at sende en ansøgning til noget, der hedder "Facebook communities Summit Europe" om at komme med til et seminar i London.

- Den 11. december ringede de fra London, og jeg skulle interviewes på engelsk, og den 5. januar fik jeg at vide, at jeg skulle deltage, siger Linda Gjessing.

Så forrige weekend steg hun på et fly til London for at mødes med administratorer fra hele Europa i et tre-dages seminar, hvor idéer og erfaringer skulle udveksles til fordel til brugerne selv og til at skabe en hverdag for administratorerne, der kan lette lidt på de mange pligter, der faktisk er forbundet med at skulle være tovholder for så mange menneskers adfærd i en stor facebookgruppe.

- Jeg har lavet filer med navne på folk, der har opført sig uanstændigt i gruppen. Jeg har to ordstyrere, der har haft adgang til disse filer, men filerne skal opdateres, og man skal være opmærksom på navnene, siger Linda Gjessing, der på kurset i London blandt andet har fået tips til, hvordan man som administrator kan lave noter ud for de medlemmer, der har fået en påtale for dårlig opførsel eller andet.

- Så tog jeg et kursus om, hvordan man kan få gruppen til at vokse. Blandt andet ved at gøre de passive medlemmer til at være mere aktive, siger hun.

Desuden har hun fået tips til, hvordan man giver medlemmer et "timeout" , og hvordan man kan lave en samlet velkomst for de medlemmer, der er kommet til i løbet af den forgangne uge.

På denne væg kunne admins fra hele Europa være kreative og skrive en personlig hilsen. Privatfoto.
På denne væg kunne admins fra hele Europa være kreative og skrive en personlig hilsen. Privatfoto.

Udveksler erfaringer

De tre dage i London havde både kurser af brugbar og mindre brugbar karakter, men mødet med andre administratorer var nok det, der gav Linda Gjessing mest med hjem.

- Jeg har snakket med andre om, hvordan de håndterer deres rolle som administrator. Jeg faldt i god snak med nogle fra Sicilien, der havde en gruppe for sicilianere, og de lærte af mine erfaringer og blev overraskede over, at jeg holdt så hårdt på, at man skal være single i vores gruppe, fortæller Linda Gjessing.

Efter de tre dage i London vil Facebook selv drage nogle konklusioner af det, deltagerne bragte til mødet. Ud fra dette skal der designes nye idéer, som alle i Facebooks grupper dermed kan få glæde af.

Tilbage i Strib har Linda Gjessing fået én på opleveren og et cadeau for at have lagt så stort et arbejde i gruppen, som så mange mennesker har glæde af.

- Det var positivt og lærerigt. Det var dejligt at se, hvor dedikerede, de andre var i hver deres gruppe, siger administratoren, der fortsat vil styre gruppen med det grå guld sikkert i land og tage sig af småproblemer eller konflikter i gruppen.

I Middelfart afholder "Singler over 50, det grå guld" et månedligt cafémøde på Café Rita. Desuden holdes der spise-aftener for singlerne på forskellige restaurationer. Både i Middelfart og i resten af landet.

Strib-London tur/retur: Linda blev udvalgt af Facebook

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce