Marinaen flød med affald efter sidste skoledag
MIDDELFART: Tomme øldåser, madaffald, pap, forladte tæpper og tøj samt masser af affald.

Det var synet, der mødte folkene i kommunens park- og vejafdeling, da de troppede op på Middelfart Marina i går morges.

Fredagens fejring af sidste skoledag havde forvandlet det grønne område ved marinaen til noget, der mest af alt mindede om en forladt festival-plads kort efter lukketid.

Mange af eleverne brugte nemlig fredagen på fest og hygge ved marinaen, inden eksamens-læsningen skulle i gang i går, og de unge fik tilsyneladende ikke ryddet op efter sig.

- Det er helt vanvittigt, men vi vidste godt, den nok ville være gal efter sidste skoledag, siger Erik Brylling fra park- og vejafdelingen.

Et godt forslag

Tre mand brugte hver tre timer på at få marinaen tilbage til normal standard igen, og bagefter gik turen rundt i kommunen til lignende roderi.

- Det er ikke særligt længe siden, vi har haft strandrensning for skolebørnene i 6. og 7. klasse. Men jeg vil faktisk foreslå, at deres strandrensning bliver flyttet til efter sidste skoledag. Så ved de nemlig, hvor skoen trykker, og så tænker de sig måske om, når de selv skal holde sidste skoledag om et par år, siger Niels Christian Johansen, der har ansvaret for at holde orden på kommunens offentlige strand-arealer.
  • Fyens Stiftstidende