MILLIONER: Tømrermester Leo Nielsens mange ejendomme blev på lokale hænder
MIDDELFART: Det blev ejendomsselskabet Compas Invest, der løb med tømrermester Leo Nielsens store portefølje af udlejningsejendomme i Middelfart. Selv om Compas Invest har adresse i Fredericia, blev Taarnborg, Olgas Minde og Leo Nielsens andre lejligheder og garager på lokale hænder - Compas Invest ejes nemlig af Erling Andreasen og hans far Kaj V. Andreasen fra Strib og middelfarteren Kim Andersen.

Compas Invest er blandt andet kendt i byen for omdannelsen af Uhrenholts gamle domicil, Letlandsgaarden på Odensevej, til lejligheder samt salget af Borgmestergaarden til Torben Scheel.

Leo Nielsen forsøgte uden held selv at afhænde sine ejendomme i efteråret. Men da først Collier Hans Vestergaard, som sidste år solgte Nissen Groups spanske byggeri i Skrillinge, kom til, gik det stærkt. I løbet af 14 dage var handlen i hus. Og overtagelsen blev en realitet 1. februar i år.

- Jeg er glad for, at det blev Erling, som købte mine ejendomme. Det er en hæderlig mand, som vil behandle mine lejere ordentligt, det har været vigtigt for mig, siger Leo Nielsen, der ikke er sønderlig påvirket af de godt 20 mio. kr., han har fået ud af handlen.

- Det er muligt, vi tager en tur til Atlanta, der bor min kones søn. Men lad os nu se, det bliver ikke lige med det samme, lyder det fra den beskedne tømrer, der fejrede handlen med en cognac til kaffen.

Erling Andreasen varsler ikke umiddelbart nogle huslejestigninger. Compas Invest, der udelukkende beskæftiger sig med private lejemål, opererer med en langsigtet strategi, hvor lejlighederne forbedres i takt med, at folk flytter ud. Han betegner de nyerhvervede ejendomme som gedigent og velholdt byggeri. Og så glæder han sig over de stabile lejere, der følger med.

- Der er en meget lille udskiftning, hvilket begrænser tomgangslejen uden indtægter, siger Erling Andreasen.

Erhvervsmægler Morten Nielsen fra Colliers Vestergaard er ikke overrasket over den hurtige handel.

- Middelfart er et attraktivt område med byens centrale beliggenhed og den kraftige by- og erhvervsudvikling, der foregår i øjeblikket. Den lave rente betyder samtidig, at investering i fast ejendom som alternativ til pensionsopsparing er i hastig vækst, siger Morten Nielsen, der betegner Odense og Middelfart som de to mest populære bosætningskommuner på Fyn.
  • fyens.dk