Stor utryghed blandt restauratører

Formanden for Restauratørforeningen i Middelfart, John Kistvad, er langtfra glad for, at politiets beredskab flytter til Odense 1. september.
Foto: Peter Leth-Larsen

Stor utryghed blandt restauratører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restaurant Holms har ansat en dørmand

MIDDELFART: 15 politibetjentes opråb om forringelser for borgerne efter politi-reformen breder sig stadig som ringe i vandet.

I Middelfart reagerer Restauratørforeningen nu med en foruroligende situationsrapport fra byens aften- og natteliv.

- Jeg har altid sagt, at den dag det bliver nødvendigt med en dørmand, gider jeg ikke mere. Men nu har vi ham alligevel, siger John Kistvad fra Restaurant Holms - og formand for byens restauratørforening.

- Vi ansatte ham for et halvt år siden, og det var på opfordring fra vores ansatte, der følte sig utrygge, siger John Kistvad.

Den fælles melding fra byens restauratører er da også ganske klar:

- Vi er utrygge.

- Vi oplever jo allerede nu - inden beredskabet flytter til Odense - en anderledes situation. Når vi ringer til politiet er den generelle melding, om vi nu også er sikre på, at det er nødvendigt, de kommer.

Sådan var det aldrig før. Der stod de her i løbet af 5-10 minutter, siger John Kistvad.

- Og med betjentenes flytning til Odense frygter vi, at det kun bliver værre i fremtiden, siger han.

Farlig situation

Han har desuden et helt konkret eksempel på den ændrede situation.

- Da sparekassen var ved at rive bygningen ned for et par uger siden, løb der en søndag nat unge mennesker rundt i den delvist nedrevne bygning. De legede blandt andet med trykluft, og jeg opfattede situationen som farlig for dem. Jeg ringede til politiet, men den nærmeste patruljevogn var i Bogense, fortæller John Kistvad.

- Vi har altid følt en kolossal opbakning fra det lokale politi. Det har været en stor tryghed at stå alene i baren en onsdag aften og vide, at kommer der én eller anden ballademager ind i restauranten, så kunne jeg ringe og få hjælp i løbet af kort tid. Det vidste ballademagerne også. I dag er situationen en anden, og det er både vi og ballademagerne jo klar over, siger John Kistvad.

Stor utryghed blandt restauratører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce