Stor opbakning til politimester


Stor opbakning til politimester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORHANDLING: Middelfart Politi har ikke opgivet håb om at bevare vagthavende i byen

NORDVESTFYN: Det var en kortfattet politimester, der i går sidst på eftermiddagen kom ud fra mødet med rigspolitichefen. På mødet skulle politimester Ebbe Steen Hansen forklare, hvorfor han kæmper bravt imod planerne om at lade stationens vagthavende flytte til Odense. Men hvad der kom ud af mødet, vil ingen af parterne endnu afsløre.

- Vi har aftalt, at vi ikke udtaler os til pressen, mens vi forhandler. Og forhandlingerne er endnu ikke afsluttet, sagde Ebbe Steen Hansen i aftes til Stiftstidende.

Han ville dog godt afsløre, at han hverken var blevet banket på plads eller havde røde ører efter mødet med rigspolitichefen.

- Vi kender jo hinanden og taler stille og roligt sammen, lød det fra Ebbe Steen Hansen, som havde en solid opbakning med sig i kufferten, da han tog toget fra Middelfart til København.

Ønsker ikke forsøg

Inden politimesteren tog af sted til København samledes 28 medlemmer af Middelfart Politiforening for at diskutere den spændte situation. Og meldingen var klar:

- Personalet ønsker ikke at deltage i det forsøg, som skal iværksættes midt i 2005 på Fyn, siger Steffen Daugaard, formand for politiforeningen i Middelfart.

Han understreger, at Middelfart Politis ansatte ikke vil opfattes som tvære og negative medarbejdere, der er modstandere af forandring.

- Personalet vil gerne deltage i forsøg og diverse forandringsprocesser. Men først når der er truffet en politisk beslutning om den fremtidige politikredsinddeling. Alt andet vil skabe en unødvendig frustration blandt personalet og en stor utryghed blandt borgerne, siger Steffen Daugaard og tilføjer:

- Vi finder det stærkt kritisabelt, at man fra embedsside tager initiativ til en delvis lukning af politistationen, uden forinden at have taget borgerne og politikerne med på råd.

Borgmester i kamp

Middelfarts borgmester Steen Dahlstrøm (S) er klar til at kæmpe skulder ved skulder med byens politimester.

- Som borgmester er det afgørende for mig, at vi bevarer et godt beredskab i nærområdet. Og til det hører en døgnbemandet politistation og en kontinuerlig patruljering i vores område, siger Steen Dahlstrøm.

Han kalder planerne om en central vagthavende-funktion i Odense for en glidebane, der vil forringe trygheden hos borgerne.

- Som jeg på sagen, er man godt på vej til at luske noget ind af bagdøren, inden reformen for den nye politistruktur er vedtaget.Og det vil jeg kæmpe imod, siger Steen Dahlstrøm.

I går vendte han sagen med sine to borgmesterkolleger i Nørre Aaby og Ejby. I det forum er det helt klart kommet til udtryk, at Nordvestfyn hellere skal være en del af en Lillebælt-politikreds, end en fælles fynsk politikreds.

- Nærheden og muligheden for at tage tingene i opløbet på grund af kendskabet til lokalområdet er vigtig. Et godt politi er en vigtig konkurrenceparameter, når vi taler bosætning, siger Steen Dahlstrøm.

Stor opbakning til politimester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce