Stor interesse i Strib for lejeboliger


Stor interesse i Strib for lejeboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spørgeskemaundersøgelse viser, at mange er er åbne for at bo til leje, hvis det er større lejligheder, end der tilbydes i dag.

STRIB: Bevæbnet med resultaterne fra en dugfrisk spørgeskemaundersøgelse gør Boligselskabet i Strib af 1945 et sidste forsøg på at få byrådspolitikerne til at finde 4,9 millioner kroner på anlægsbudgettet for næste år.

Pengene er nødvendige, hvis boligselskabets byggeplaner på Abelonelunden skal realiseres. Her er det planen at bygge 25 almene boliger.

I august sendte boligforeningen et spørgeskema ud til samtlige husstande i Strib. 353 ud af cirka 1700 kom tilbage i besvaret tilstand.

80 procent af besvarelserne kom fra husejere. De erklærer sig i stor stil klar til at skifte ejerboligen ud med en lejebolig.

- 69 procent siger, at de godt kunne finde på at bo i en almen bolig. Det er både familier og ældre, fortæller Knud Kingo Kristensen, formand for Boligselskabet af 1945 i Strib.

Venteliste

- Når man dertil lægger, at vi har en venteliste med 162 aktivt boligsøgende, hvoraf kun ni i forvejen bor i en af boligselskabets lejligheder, mener vi at kunne påvise, at der er et stort behov for flere almene boliger i Strib, siger Knud Kingo Kristensen.

Større lejligheder

Undersøgelsen viser med al tydelighed, at folk vil have større lejligheder, end bo- ligforeningen kan tilbyde i dag.

80 procent vil have en lejlighed på over 85 kvadratmeter, og hver fjerde vil have mere end 111 kvadratmeter at boltre sig på.

- Heldigvis stiger byggeprisen ikke proportionelt med antallet af kvadratmeter. Der kommer jo ikke flere af de dyre rum som køkken og bad, siger Knud Kingo Kristensen.

60 procent af de adspurgte er villige til at betale mere end 5500 kroner i husleje.

- Og vi regner med et sted mellem 5800 og 6500 kroner, fortæller Knud Kingo Kristensen.

Alle tanker og idéer kan dog godt gemmes væk, hvis ikke kommunen finder 4,9 millioner kroner på anlægsbudgettet.

Som tidligere byrådsmedlem har Knud Kingo Kristensen forståelse for byrådets kvaler med at få tingene til at hænge sammen.

- Bliver det ikke på budgettet for 2009, er det vores ønske, at projektet prioriteres højt i 2010, siger Knud Kingo Kristensen.

Stor interesse i Strib for lejeboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce