Stolthed over budget i enighed


Stolthed over budget i enighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VEDTAGELSE: Budgettet for den kommunale husholdning gik glat igennem byrådet

MIDDELFART: Det var en stolt borgmester, der under byrådets andenbehandling af budgettet i aftes remsede alle de byggeaktiviteter op, der har været inden for den seneste måned.

- Det viser en variation af boligtyper og ejerformer, som vi i boligpolitikken er enige om, og det viser, at vores strategi virker. I de tre første kvartaler er der kommet 186 nye middelfartere til, sagde Steen Dahlstrøm (S).

Der var meget andet at glæde sig over for borgmesteren og byrådet. Inden for den seneste uge er der kommet meddelelse om placering af skattecenter i Middelfart med ca. 300 arbejdspladser, tilflytning af en virksomhed med 170 arbejdspladser og flere i vente samt modtagelsen af byplanprisen.

Alt sammen noget, der er med til at tiltrække tilflyttere og dermed øge skattegrundlaget og lette budgetlægningen.

- Vi har brugt god tid til en fælles proces omkring budgettet, og alle har arbejdet seriøst og konstruktivt, hvor vi alle forfølger samme mål, nemlig at Middelfart skal blive endnu bedre at være borger i, sagde Steen Dahlstrøm.

- Jeg kan godt forstå, borgmesteren er stolt, for det er faktisk hans eget budgetoplæg, vi ender med at bakke op om, sagde partifælle Søren Illum Nielsen.

- Socialdemokratiet er tilfredse, men det kunne have været en tak bedre, hvis vi havde mulighed for at sætte skatten ganske lidt op, konstaterede han.

Knud Warming (V) var ikke helt enig i, at det var borgmesterens budget. Venstre glæder sig især over, at der nu ses en effekt af handleplanen for aktiveringsområdet, hvor besparelsen er sat til en mio. kr.

- Vi var ikke gået med, hvis skattestigninger var kommet på tale. Det ville være helt uansvarligt, hvis Middelfart satte skatte op, sagde Knud Warming, der bemærkede, at økonomien ikke ser for godt ud i de kommende år.

- Det er et rent luksusbudget, og vi konservative stemmer for, fordi det er lykkedes at holde skatten på Fyns laveste, sagde Morten Weiss-Pedersen (K).

- Det er også vigtigt, at der er blevet penge til kulturen, sagde han.

- Direktionens budgetoplæg var meget stramt, men lavet i balance, som vi havde bedt om, men heldigvis kom der meldinger om mere i skat, så vi ikke behøvede at spare så meget på vore kerneområder, sagde Birgit Jensen (R).

Ældrerådet har været bekymret over nedlæggelse af 12 plejehjemspladser, men Birgit Jensen beroligede med, at der endnu er pladser i overskud.

Dansk Folkepartis Bent Rasmussen beklagede, at kulturøen sluger mange anlægs- og driftskroner, men medgav, at ekstra driftsmidler er nødvendige i starten.

Hanne Lauritsen havde gerne set en skattestigning for at undgå de forringelser, der er indarbejdet.

- Men det ville være dumt at stemme imod - det er spiseligt uden at være gourmet.

Stolthed over budget i enighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce