Den dyre båd, der forsvandt fra marinaen ved Kulturøen i Middelfart i sidste uge, er reddet i land i Aarhus.

Når man stjæler en båd, der har en millionværdi, så er det knap så nemt at sejle den uset ind i en anden havn.

Det har manden, der i sidste uge stjal en høj og hvid speedbåd fra marinaen ved Kulturøen i Middelfart, måtte sande, da han sejlede ind i Aarhus Havn for et par dage siden.

Her blev den dyre båd - en Skorgenes 375 Sonic til 1,7 millioner, der er døbt "Scent of Sanity" - nemlig spottet, og manden, der tilsyneladende kommer fra København, blev derfor anholdt af politiet.

Han er nu varetægtsfængslet, oplyser lokalpolitiet i Middelfart.

Dyrt tyveri

Anholdelsen fandt mere præcist sted torsdag aften, hvorefter politiet i Aarhus kontaktede ejeren, som kørte til smilets by fredag formiddag.

Men da han kom frem, var der ikke meget at smile af, da båden var beskadiget flere steder, fortæller ejeren i en mail til avisen.

- Bådens instrumenter var ødelagt, interiør var skrammet, og sæder og hynder bar tydelige præg af, at der havde siddet mennesker med snavset tøj. Der var efterladt en del værktøj og lignende i båden, som udvendigt også havde fået nogle gevaldige ridser og skrammer, skriver han.

Ejeren forventer, at det vil koste mellem 350.000 og 400.000 at udbedre skaderne.

- Men heldigvis er båden forsikret, og hos First Marine har de håndteret skadesbehandlingen godt og effektivt. Det er virkelig dejligt, at båden er blevet genfundet. Supergodt arbejde af politiet, siger han.

  • fyens.dk