Steen Dahlstrøm hyldet for sine næsten 32 år som borgmester

Efter at have stået i spidsen for 500 byrådsmøder og været borgmester i næsten 32 år. Steen Dahlstrøm ved sin afskedsrection i den nye byrådssal i Middelfart. Foto: Peter Leth-Larsen

Steen Dahlstrøm hyldet for sine næsten 32 år som borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter næsten 32 år som borgmester sagde Steen Dahlstrøm officielt farvel til jobbet som borgmester. Fredericia-borgmester Jacob Bjerregaard (S) var blandt de mange, som stod klar med rosende og anerkendende ord.

Middelfart: - Jeg har haft et fantastisk job. Der har ikke været to ens dage. For mig handler politik om at opnå resultater, og jeg synes, jeg kan se tilbage på 32 år med resultater.

Byrådssalen på Middelfart Rådhus var fyldt med gæster, da Steen Dahlstrøm tirsdag ved en reception officielt sagde farvel efter næsten 32 år som socialdemokratisk borgmester. Til stede var også hans hustru Karin, og det var med blikket rettet mod hende, at han bevæget afsluttede sin tale.

- Og så vil jeg gerne bede om tilgivelse for alle de aftaler, jeg gennem årene ikke har holdt, fordi der kom andre, politiske aftaler indover.

Blå bog
66 år. Født 13. januar 1951. Uddannet på Kolding Seminarium i 1975.Lærer på Østre Skole fra 1975 til 1985.Har siddet i Middelfart Byråd siden 1982.Borgmester 1986-september 2017. Næsten 32 år.Var Danmarks længste siddende nuværende borgmester, da han på grund af stress trådte tilbage.Har siddet med i en række bestyrelser i Kommunernes Landsforening og i forsyningssektoren.

Blev ved valget november, hvor han stod sidst på den socialdemokratiske liste, genvalgt til byrådet med 451 stemmer. Fik 3714 som borgmester i 2013.

Er i den kommende byrådsperiode repræsenteret i Økonomiudvalget og Teknisk Udvalg.

Steens livretter

Steen Dahlstrøm havde bedt om, at der til receptionen blev serveret nogle af hans livretter. Derfor var det muligt at forsyne sig med små hotdog, frikadeller og hønsekødsalat. Mens forplejningen på den måde holdt sig på jorden, fandt det gæsterne naturligt at finde de store ord frem.

- Du har selvironi, du har enorm meget humor. Ja, du er et gennemført rart menneske, som man gerne vil være sammen med, lød det fra Fredericia-borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Siden sin tiltrædelse som borgmester i 1986, hvor han dengang var til dato Danmarks yngste borgmester, til sin afsked i september, stod han i spidsen for cirka 500 byrådsmøder og 700 økonomiudvalgsmøder. I 12 år arbejdede han tæt sammen med tidligere kommunaldirektør Søren Andersen, der også var til stede.

- Jeg havde et forbilledligt samarbejde med Steen. Vi havde respekt og forståelse for hinandens styrker og svagheder og vidste præcist, hvad vi hver især skulle bidrage med.

En af de helt store

Torben Østergaard-Nielsen, bestyrelsesformand i Bunker Holding, har kendt Steen Dahlstrøm, siden de begge havde sommerferiejob på det gamle NKT i Middelfart. For at vise sin anerkendelse og respekt var han også mødt op. De arbejdede blandt andet tæt sammen om opførelsen af bycentret. Det samme gjorde Per Jørgensen, 5E Byg A/S, som også er personlig ven med Steen Dahlstrøm.

- Steen har gjort rigtig mange gode ting for Middelfart og vil komme til at stå som en af de helt store borgmestre, sagde Per Jørgensen.

Med en kæk bemærkning talte borgmester Johannes Lundsfryd om, at vi har været vidende til Steenalderen.

- På forsiden af folderen Middelfart Revy 1986 er der en meget fin tegning. På ryggen af skulpturen Føllet sidder den store, gamle borgmester Herman Jensen og troner. Efter 24 år som borgmester har han valgt at træde af. På skødet af Herman sidder der en lille dreng i lædervest og med det allerede dengang sparsomme hår redt godt tilbage.

- Han er Danmarks yngste borgmester. Store sko skal udfyldes af nye kræfter. Hvordan vil det gå? I dag kender vi svaret: Der er ingen over og ingen ved siden af Steen Dahlstrøm, når det handler om at have sat sit præg på Middelfart Kommune. Først den gamle og siden den nye, sagde Johannes Lundsfryd, inden han gav det måske største komplement og måske også en af de bedste forklaringer på, hvordan det lykkedes at blive siddende som borgmester i over tre årtier.

- Du kan ganske enkelt lide at være sammen med mennesker. For dig har det været afgørende at skabe en kommune i øjenhøjde, og du har fundet det ligeså vigtigt at tale med høj som med lav.

Steen Dahlstrøm hyldet for sine næsten 32 år som borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce