Sprænger alle rammer: Turister booker lokale oplevelser som aldrig før

Den lokale turbåd Mira er godt booket op her hen over sommeren, hvor det både bliver til almene turistture, men også private sejladser til fester og firmaer. Foto: Mia Harm Madsen

Sprænger alle rammer: Turister booker lokale oplevelser som aldrig før

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommeren i år står allerede til at blive en af de bedste nogensinde for oplevelsesturismen i Middelfart Kommune. Det viser de nyeste beregninger fra Visit Middelfart. Især turbådene Mira og Aventura, hvor man kan komme på hvalsafari, har travlt.

Nordvestfyn: - Der er travlt. Alt er udsolgt. Og det er ærgerligt, fordi mange kommer og spørger, om de må komme med ombord, og så kan jeg desværre blive nødt til at sige nej, fordi der er fyldt op, fortæller skipper Hans Østergaard, da avisen fanger ham på Gammel Havn i den bidende middagssol, inden han drager ud på bæltet med turbåden Mira - endnu en gang propfyldt med gæster.

- Jeg har gjort det sådan, at jeg melder udsolgt ved 40, selvom jeg kan have 65 med. Så kan jeg altid tage lidt ekstra med, uddyber han og afslører, at han i år har skåret ned på det daglige antal afgange i forhold til sidste sommer.

Det sammen har den anden lokale turbåd, Aventura, ifølge Visit Middelfart. Alligevel har turbådene allerede her i midten af juli for længst overgået sidste års bookinger - og mon ikke det gode sommervejr spiller en rolle?

- Jeg har aldrig været med før, fordi vejret har været lidt ustabilt - og så gider man ikke, hvis det blæser for meget. Men jeg har snakket om at gøre det flere gange, og i år holder jeg sommeren hjemme, så min veninde og jeg tager på ture sammen. Og nu er der så fint vejr, så kan man godt booke sådan en tur her (ud på vandet, red.), siger Lene Stubgaard, som er bosat i Middelfart og drager ud på Lillebælt ombord på Mira samme eftermiddag.

Bookinger i tal
Via Visit Middelfarts hjemmeside kan man booke sig til godt og vel 60 forskellige oplevelsesaktiviteter i kommunen. Og i år er der allerede nu registeret en markant stigning.I maj kom deres således 148 bookinger ind til oplevelser gennem hjemmesiden. Det er 215 procent mere end maj sidste år, hvor man kun havde 47 bookinger.

I juni i år var der 216 bookinger, hvilket er 148 procent mere end de 87 bookinger, der kom ind sidste år i juni.

Og i juli i år er der til dags dato fundet 339 bookinger sted, hvilket er 103 procent mere end samme dato sidste år.

Det er særligt turbådene Mira og Aventura, der springer rammerne, idet bookingerne hertil udgør omkring 80 procent af det samlede antal bookinger, oplyser Visit Middelfart. I 2017 havde man i midten af juli fået op til 781 bookinger til hvalsafari med de to både. I år er man allerede på 1109 bookinger.

Kilde: Visit Middelfart
Hans Østergaard, der er skipper på Mira, fortæller, at han reelt har plads til 65, men i disse sommermåneder melder udsolgt ved 40, så det er mere sandsynligt, at han kan tage folk med ombord, der i sidste øjeblik melder. Foto: Mia Harm Madsen
Hans Østergaard, der er skipper på Mira, fortæller, at han reelt har plads til 65, men i disse sommermåneder melder udsolgt ved 40, så det er mere sandsynligt, at han kan tage folk med ombord, der i sidste øjeblik melder. Foto: Mia Harm Madsen

Varme-effekten

Danmark oplever en af de varmeste og mest solrige somre i flere år - og det mærkes også lokalt, hvor bookingen af de lokale oplevelsesaktiviteter i disse måneder stikker helt af. Særligt i forhold til sejladserne på bæltet med for eksempel Mira. Men også de mange andre oplevelsesmuligheder som kajak- og kanoudlejning oplever et boom i forhold til sidste år, oplyser turistchefen for Visit Middelfart, Anette Werenskiold:

- Det er selvfølgelig vejret, der spiller en rolle. Sidste år regnede det stort set væk, men i år har vi haft det her fantastiske vejr, og så vil folk bare gerne ud på vandet eller på stranden, siger hun og tilføjer:

- Vi kan også se det på museerne, hvor der ikke sælges så mange entrebilletter, men til gengæld er museets guidede ture ude i byen gået som varmt brød. Der var for eksempel tre forskellige ture fordelt på få dage, som blev udsolgt i løbet af en formiddag, efter der først var blevet åbnet for booking selv samme morgen.

Faktisk har det været sådan, at Middelfart Museum har været nødt til at indsætte flere guidede ture end planlagt for at imødekomme efterspørgslen.

Høje forventninger

Anette Werenskiold vil også vove at påstå, at det hele hænger sammen med den intense markedsføring af den fælles oplevelsesbooking, som blev etableret på Visit Lillebælts hjemmeside for fem-seks år siden:

- Nu har vi haft den i nogle år, og det begynder stille og roligt at blive kendt. Folk ved, at man kan søge til vores hjemmeside og finde en pallette af oplevelser, som man kan booke til. Og vi ved også, at de kunder, der kommer, ikke kun er de lokale, men folk fra oplandet og nabokommunerne. Så jeg tror også på, at vores markedsføringsindsats har gjort sit til, at vi stille og roligt har fået hul igennem, siger turistchefen og påpeger, at de har oplevet et stigende antal bookinger af de lokale oplevelser hvert år, siden oplevelsesbookingen blev etableret.

- Men der hersker ingen tvivl om, at vi springer alle rammer i år i forhold til sidste år, tilføjer hun og fastslår, at selvom sommeren langt fra er forbi, forventer man, at det bliver den bedste nogensinde.

Ifølge de nyeste opgørelser har man allerede i løbet af sommerens første måneder i år - fra 1. maj til midt juli - haft mere end dobbelt så mange oplevelsesbookinger - og det er faktisk først her i juli og august, at turisterne virkelig begynder at melde sig.

- Juli plejer jo at være den største sammen med august. Det er der, vi plejer at have flest gæster og derfor det højeste salg af oplevelser. Og lige præcis i år har rigtig mange af de tyske delstater sammenfald af sommerferien her i juli, så der forventes et stort boom i tyske gæster i løbet af den her måned, siger turistchefen.

Sprænger alle rammer: Turister booker lokale oplevelser som aldrig før

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce