Sparekrav truer lærerstillinger


Sparekrav truer lærerstillinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for Vends Herreds Lærerkreds går i rette med skoleudvalgsformand

Besparelsesforslagene, som politikerne i Skoleudvalget netop har nikket ja til, betyder færre lærerstillinger. Det vurderer formanden for Vends Herreds Lærerkreds, Heine Christensen, som reagerer på udtalelser fra den politiske formand for skoleudvalget, Niels Andersen (R).

I forbindelse med den seneste budgetoverskridelse har Skoleudvalget sammen med Børn-, Unge- og Fritidsudvalget været i gang med at finde besparelser for tilsammen 1,5 millioner kroner. Politikerne har aftalt, at der blandt andet skal findes 287.000 kroner ved at spare på specialundervisningen og et tilsvarende beløb ved at skære i puljen til blandt andet vikartimer.

- Alternativerne var værre. Så skulle vi have ændret på elevernes timetal, brudt fagfordelingen op eller have fyret lærere, sagde Niels Andersen i onsdagsavisen.

Formand gal

Og den udtalelse har gjort Heine Christensen gal.

Han har lagt sammen og trukket fra og er kommet frem til, at hvis man skærer i antallet af specialundervisningstimer og vikartimer, som politikerne er blevet enige om, så vil det svare til tre færre lærerstillinger i kommunen.

Han efterlyser en mere langsigtet plan for, hvordan man skal håndtere, at udgifterne til specialundervisning er eksploderet.

For det er netop en overskridelse på dette område, der denne gang er med til at få hele kommunens budget til at skride.

- Det lyder ikke af noget, og det ser ikke ud af noget, når det bliver meldt ud, siger Heine Christensen og påpeger, at de to gange godt 280.000 er besparelsen for de sidste fem måneder i kalenderåret - men at skoleåret fortsætter på den anden side af nytår.

- Og over et helt år betyder det 3,5 lærerstillinger mindre, fastslår han.

Udvalgsformand Niels Andersen kan godt se pointen.

- Men pengene skal jo findes, og som jeg siger i samme artikel (Fyens Stiftstidende onsdag, red.), så er det de muligheder og håndtag, som vi har at dreje på, siger Niels Andersen.

Sparekrav truer lærerstillinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce