Spareforslag: Forvaltning vil lukke tandklinik på Strib Skole

Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Spareforslag: Forvaltning vil lukke tandklinik på Strib Skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart Kommune skal finde 38 millioner kroner i budgettet i løbet af de kommende fire år - 350.000 kroner af dem foreslår forvaltningen skal findes ved at lukke tandklinikken på Strib.

Strib: Fredag eftermiddag løftede forvaltningen i Middelfart Kommune sløret for, at man i løbet af de kommende fire år skal finde 38 millioner kroner i det kommunale budget. Kommunen fremlagde samtidig en lang række forslag til, hvor pengene skal findes, og her peges der blandt andet på en lukning af satellit-tandklinikken på Strib Skole.

Hverken overtandlæge i Middelfart Kommune, Rikke Svanterud Larsen, eller formanden for skolebestyrelsen på Strib Skole, Morten Hvenegaard, ser de store problemer i en lukning af klinikken i Strib.

- Sagt med det forbehold, at jeg endnu ikke har læst det fulde forslag, så kan jeg godt se fornuften i det, fordi klinikken står overfor en renovering. Tager jeg forældrekasketten på og står med min datter i hånden, så er jeg da træt af, hvis de lukker den. Vel vidende at det bare bringer mig i samme båd som forældre til børn på de fleste andre skoler i Middelfart, siger Morten Hvenegaard, som desuden fortæller, at han sagtens kan forestille sig, at skolebestyrelsen sender et høringssvar til kommunen omkring lukningen af klinikken.

Ifølge budgetforslaget står tandklinikken på Strib Skole overfor en større renovering, hvor der blandt andet skal ombygges et køkken, indkøbes nye units (tandlægestole, red.), mens der samtidig skal etableres ny sterilisation inden for ét år.

I alt vurderes en lukning af klinikken at kunne spare kommunen for 350.000 kroner om året.

Tandklinikker i kommunen
På nuværende tidspunkt ligger der fire børnetandplejeklinikker i Middelfart Kommune. De ligger på henholdsvis Nørre Aaby Skole, Ejby Skole, Strib Skole og Lillebæltskolen.Der går knap 650 elever på Strib Skole fordelt på 0. til og med 9. klasse. De fleste af dem går til tandlæge én gang om året.

En specialtandlæge undersøger alle kommunens børn omkring 5. eller 6. klassetrin for at finde ud af, om han eller hun har brug for tandretning (eksempelvis bøjle, red.).

Kilde: Middelfart Kommune

Mindst behandlingskrævende

En lukning af satellit-klinikken i Strib, vil ifølge spareforslaget, ikke få betydning for tandsundheden i kommunen, fordi eleverne i Strib er kommunens mindst behandlingskrævende. Det betyder, at de fleste af eleverne kun har behov for at komme til tandlæge én gang om året.

Det er Rikke Svanterud Larsen enig i.

- Ud af de fire klinikker, der er i kommunen, er den på Strib Skole den, der gav bedst mening ud fra det perspektiv, at det er de sundeste børn, der går derude og, samtidig står den over for en lidt dyrere renovering over de næste par år, siger hun og tilføjer:

- For børnene betyder det, at vi forhåbentlig får deres forældre lidt mere med indover, fordi de er med til konsultationerne - det er vi jo glade for, siger Rikke Svanterud Larsen.

Derudover lægger hun vægt på, at Strib Skole er det bedste sted at spare tandklinikken væk, hvis man skal nedlægge en af kommunernes børnetandplejeklinikker.

Hvis nedlægningen af tandklinikken bliver en realitet, bliver klinikassistenterne fra Strib Skole flyttet til Lillebæltskolen i Middelfart.

Ved at lukke satellit-tandklinikken på skolen i Strib vil kommunen kunne spare administrative omkostninger på kontrol af vandkvalitet, årlig kontrol af røntgen, færre sæt tøj til personalet og gebyr til patientsikkerhed.

Spareforslag: Forvaltning vil lukke tandklinik på Strib Skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce