Sommerferien er reddet: Badutspring på Kulturøen

En menneskepyramide er blot én af de ting, børnene har øvet sig på. Det er Cirkus Tværs fra Gellerup i Aarhus, der tager sig af at lære børnene forskellige kunster. Foto: Mia Harm Madsen

Sommerferien er reddet: Badutspring på Kulturøen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

30 børn har de sidste dage tumlet rundt på Kulturøen og lært cirkustricks. Det er børn, der primært er børn af flygtninge, og som skal sikres nogle gode oplevelser i sommerferien.

Middelfart: Sommerferie kan være mange forskelige ting, og for 30 børn i Middelfart er sommeren lig med cirkus.

I Middelfartsalen på Kulturøen danser børnene rundt i en lang kæde, laver en menneskepyramide og forbereder en masse halvfarlige stunts, til de skal lave opvisning for deres forældre onsdag aften.

Det er frivillige fra Dansk Flygtningehjælp og den lokale afdeling af Røde Kors, der igen i år har arrangeret sommercamp for de børn, der har allermest brug for det. Dem, der ellers ikke skulle noget i ferien.

- Børnene skal have nogle oplevelser. Nu kan de komme og sige: " Jeg har været på cirkusskole i ferien", fortæller Allan Bentzen, der er frivillig projektleder på cirkusskolen.

Man kan også øve sig i at cykle over et andet menneske. Et trick, der kun er for ægte vovehalse. Foto: Mia Harm Madsen
Man kan også øve sig i at cykle over et andet menneske. Et trick, der kun er for ægte vovehalse. Foto: Mia Harm Madsen

Målrettet til flygtningebørn

Projektet er målrettet flygtningebørn, og der er blevet sendt en mail rundt til de familier, der modtager julehjælp fra Røde Kors, at de kunne melde deres børn til cirkusskolen, men de børn, der har haft allermest brug for det, har de frivillige selv været i kontakt med og har overrakt dem en tilmelding. Det er også fortrinsvis de børn, der er blevet optaget på de to sommerskoler. Den ene er cirkusskolen, der har fundet sted fra mandag til onsdag, og fra den 24. til den 26. juli afholdes der kunstdage for 20 børn.

Dansk Flygtningehjælp og Røde Kors i Middelfart har de sidste to år lavet deciderede sommerlejre i henholdsvis Føns og Vejlby Fed, men i år ville kommunen ikke give en kommunegaranti på det beløb, der ellers skal sættes i depositum, hvis man skal leje en af de hytter, der før har været brugt til formålet.

Derfor måtte Allan Bentzen og Mogens Hansen, der også er frivillig i begge foreninger, gå i tænkeboks og finde på noget, der ikke krævede et helt så stort beløb.

Derfor er sommercampen skåret ned fra otte hele dage til to gange tre dage. Men det gør heller ikke noget, for det har været nemmere at afvikle.

- Vi har en fantastisk god økonomi. Vi har ikke oplevet før, at vi har haft, hvad der skulle til, før vi gik i gang, fortæller Allan Bentzen, der har søgt og fået penge til projekterne fra Velux Fonden, Middelfart Sparekasse, Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp. De to sommerskoler løber op i omkring 50.000 kroner.

Der skal øves nogle gange, før det hele sidder lige i skabet til forestillingen.
Der skal øves nogle gange, før det hele sidder lige i skabet til forestillingen.

Et kæmpe behov

Bu er det en flok ret nøje udvalgte børn, der i år får fornøjelsen af at holde aktiv sommerferie i Middelfart, men skulle man se på, hvad der reelt er efterspørgsel på, ja, så skulle man have langt flere lokaler og frivillige i brug.

- Nu kender vi børnene og deres behov, og de er udvalgt på baggrund af det, men vi kunne have fået 10 gange så mange, hvis vi havde lavet åben tilmelding. Det er meget attraktivt at lave sådan noget her, og det sociale behov er langt større, siger Allan Bentzen, der også mener, at der i fremtiden kan være behov for både en decideret sommerlejr og sommerskoler i stil med dem, der finder sted i år.

Sommerferien er reddet: Badutspring på Kulturøen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce