Som ren medicin: Børn julede med de ældre

Silas Nancke på fem og Møller Sørensen på 83 samarbejder om at få bundet snor i deres kartonjuletræ. Foto Sebastian Stave Sjöberg

Som ren medicin: Børn julede med de ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

35 børn gæstede Ældrecentret Fænøsund fredag for at julehygge med beboerne. Begge generationer får meget ud af det, siger pædagog.

Middelfart: De så koncentrerede ud, fem-årige Silas Nancke og 83-årige Møller Sørensen, mens de side om side bandt en snor i det papjuletræ, de havde klippet.

- Mine fingre er blevet lidt stive. Så vi hjælpes ad, så godt vi kan, sagde Møller Sørensen, som er beboer på ældrecentret Fænøsund.

Som det efterhånden er blevet tradition, gæstede de ældste børn fra Børnehaven Solsikken igen i år beboerne på plejecentret for at klippe-klistre og danse om juletræ i anledning af, at kalenderen skrev 1. december.

Og for Silas Nancke var det første gang.

- Jeg har glædet mig, for jeg tænkte, det ville blive rigtig sjovt, sagde han.

35 af de ældste børn fra Solsikken gæstede igen i år Ældrecentret Fænøsund i Middelfart.
35 af de ældste børn fra Solsikken gæstede igen i år Ældrecentret Fænøsund i Middelfart.

Dans om juletræ

Han kendte ikke Møller Sørensen i forvejen, og selvom der er 78 år imellem de to, så samarbejdet ud til at fungere upåklageligt.

Med lidt flid fik de da også has på knuden, så Silas kunne hænge den hjemmelavede pynt på ældrecentrets juletræ.

Også Møller Sørensen havde set frem til i dag.

- Jeg synes, det er så hyggeligt, når de kommer på besøg. Jeg glæder mig hver gang, for jeg kan godt lide, når der er lidt liv omkring mig, sagde han.

Denne fredag formiddag dansede de 35 børn fra Solsikken også om ældrecentrets juletræ med harmonikaspil og fællessang. Og til sidst sagde de farvel med et fælles "god jul" til beboerne.

Det er ren medicin

Udover at kigge forbi til jul, kommer børnehaven Solsikken forbi Ældrecentret omtrent hver anden måned til forskellige aktiviteter.

Og den slags måtte der gerne være mere af, siger pædagog på Solsikken Annette Banke, der også gerne ser, at der blev tænkt i at bygge plejecentre og børnehaver tæt på hinanden.

- Begge generationer får virkelig meget ud af det. Vi hører beboerne sige: "hvor er de søde de små nissebørn". De får et smil på læben, liver helt op, og det er ren medicin. Og jeg tror, det er godt for børnene, at de møder den ældste generation og oplever den ro, de har. Og så hører man jo også, at der kan blive sagt: "Nej, lille ven, du skal give hånd med højre hånd". Så der er også lidt Emma Gad over det, sagde Annette Banke.

Som ren medicin: Børn julede med de ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce