Efter mere end ét halvt års planlægning er de seks drenge fra Strib- og Røjle-området, som vil cykle rundt med ældre borgere i Australien, klar til at rejse af sted.

Nordvestfyn: - Det er jo ikke svært at cykle rundt, men jeg skal lære mig selv at være god til at kommunikere og starte en samtale, fordi det er ikke sikkert, at den næste, jeg kører af sted med, er ligeså god til at sige noget, som Møller er, siger 20-årige Mathias Hansen, da han netop er vendt tilbage fra en cykeltur med 83-årige Møller Christensen på Ældrecentret Fænøsund.

Drengenes tur down under

Christian Hvid (20), Kenneth Kelly (20), Marcus Frellsen (19), Mathias Hansen (20), Frederik Pedersen (20) og Rasmus Bosack (20), som er seks lokale drenge fra Strib- og Røjle-området, rejser to måneder til Australien fra starten af september til udgangen af oktober.Planen er, at de skal cykle mindst 2000 kilometer ned gennem Australien fra New Castle til Hobart. De krydser således fire af landets stater, og undervejs vil de gøre holdt ved plejehjem, som bevægelsen Cykling uden alder hjælper dem med at komme i kontakt med. Her vil de så tilbyde plejehjemsbeboerne en tur i rickshaw.Gruppen fungerer således som Cykling uden alders første internationale ungdomsdelegation, men de har selv betalt flybilletterne til og fra Australien, ligesom de også har skaffet finansiering til de rickshaws, som de skal bruge i Australien, gennem sponsorater fra T. Hansen, Middelfart Sparekasse, Pyrosan, POM, Super Brugsen i Strib, Mr. Saks, Amstrup Skilte, Heatcom og en privatperson.Hver anden uge vil de seks drenge få bragt en rejsereportage fra deres tur i Melfar Posten.

Som den ene af de seks lokale drenge fra Strib- og Røjle-området, der snart rejser til Australien for at cykle rundt med ældre borgere i rickshaws, har Mathias forpligtiget sig til at tage et par frivillige ture som cykelpilot i den Christiania-inspirerede cykel, som til dagligt holder på plejecentret, til glæde for beboerne, så han er klar til opgaven, der venter down under. Og Møller Christensen var godt tilfreds efter dagens jomfrutur:

- Han gjorde det godt. Han viste mig ting, jeg ikke havde set længe, fortæller Møller, som blandt andet fik set det nye bycenter for første gang og derudover så det gamle dagcenter, hvor han tidligere havde sin gang.

Klar til afrejse

Mathias Hansen, der fredag drager af sted med vennerne Christian, Kenneth, Marcus, Frederik og Rasmus, erkender, at han var lidt nervøs forud for turen med Møller, som er den første, han har kørt rundt med.

- Men han er sgu hyggelig. Det er selvfølgelig lidt svært at høre, når du sidder omme bagved, men han havde en masse at fortælle, siger den 20-årige nyklækkede student, der samtidig kan fortælle, at de seks kammerater er ved at have styr på det hele forud for deres afrejse 1. september.

Således er de nødvendige sponsorater til deres cykler hentet hjemme. Det samme er grejet, de skal bruge på deres vej - så nu venter blot selve afrejsen:

- Det er så vildt, at det er lige om lidt. Men jeg er klar. Alt i alt glæder vi os alle bare til at komme derned, og vi vil bare gerne sige tak for hjælpen til vores sponsorer, for det havde ikke kunnet lade sig gøre uden dem, siger Mathias, der ellers også kan se frem til en tur på restaurant Holms i Middelfarts gågade, når han kommer hjem. For han har nemlig aftalt med Møller Christensen, at de skal derned og have æggekage en dag.

  • Hansen_Anne_Vegeberg

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling - særlig på børn-, unge- og øvrige socialpolitiske områder.

Mere om emnet

Se alle
Lokale drenge i Australien: Turen lakker mod enden

Lokale drenge i Australien: Turen lakker mod enden

1
Rejsereportage: Kolde nætter, svært terræn og australsk gæstfrihed

Rejsereportage: Kolde nætter, svært terræn og australsk gæstfrihed

Velankommet til Australien: Lokale drenge skriver hjem

Velankommet til Australien: Lokale drenge skriver hjem