Slut med hærværk på fredet stationsbygning i Nørre Aaby

Ingen unge er trængt ind i hverken stationsbygning eller pakhus, siden de sjællandske ejere sankthans dag barrikaderede vinduer og døre. Foto: Peter Leth-Larsen

Slut med hærværk på fredet stationsbygning i Nørre Aaby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er udsigt til liv i ejendommen, som har stået tom i snart 10 år. Ejendomsmægler er i dialog med flere interesserede købere, og kommunen står klar med en halv million til udvikling af det tilhørende pakhus.

Nørre Aaby: Noget tyder på, at man nærmer sig en afklaring på fremtiden for den fredede stationsbygning i Nørre Aaby. Ejernes barrikadering denne sommer af vinduer og døre har sat en stopper for, det omfattende hærværk både hovedbygning og tilhørende pakhus har været udsat for gennem de snart 10 år, det har stået tomt.

Samtidig fortæller ejendomsmægler Peter Warming, at han lige nu er i dialog med flere, som viser seriøs interesse for at købe bygningen, hvis udbudspris på under to år er faldet fra 2,5 til nu knap 1,2 millioner kroner.

- Det seneste prisfald har sat skub i tingene, og lige nu er vi så tæt på, at det blot er finansieringen, der bremser et salg. Det er nemlig ikke nemt at få kreditforeningerne til at give lån i så speciel en ejendom, forklarer Peter Warming.

Blandt de interesserede er blandt andet en sjællandsk arkitekt, som ønsker at slå sig ned i boligen på førstesal og drive tegnestue i stueetagen. Brugen af pakhuset er vedkommende åben overfor. Og han har blandt andet været i dialog med Middelfart Kommune, som står klar med 500.000 kroner fra en ny statslig forsøgspulje, der skal udvikle lokale fællesskaber gennem byfornyelse.

Trist historik

- Midlerne ville være oplagte at bruge på den fredede stationsbygning i Nørre Aaby. Det er en smuk og særdeles bevaringsværdig bygning med en trist historik. Hvis vi kunne være med til at bevare det smukke udtryk og samtidig skabe liv i bygningen til glæde for blandt andet ungdommen i Nørre Aaby, ville det være optimalt, siger kommunens arkitekt Kristian Kipp.

Han har været i dialog med flere af de interesserede købere.

- Vi er underlagt nogle restriktioner. Pengene skal komme almenvældet til gode og må ikke give anledning til konkurrenceforvridning. Tankerne går i retning af at gøre pakhuset til en slags kulturhus, som både kan benyttes til foredrag, lektiecafe og koncerter, fortæller Kristian Kipp.

Han har blandt andet talt med de lokale skoler om deres ønsker.

- De er alle positive overfor vores idéer, det samme er lokaludvalgsformand John Jørgensen, næste skridt er at skabe et samarbejde med en forhåbentlig snarlig ny ejer, siger den kommunale arkitekt.

Første skridt på vejen

Ifølge ham er det altafgørende for stationsbygningen og pakhusets fremtid, at der kommer til at ske noget.

- Uden benyttelse, ingen beskyttelse, sådan vil det altid være med gamle bygninger, står det tomt, forfalder tingene uafladeligt, siger Kristian Kipp.

Han føjer til, at kommunens tanker om at øremærke de statslige forsøgsmidler til pakhuset skal ses som et naturligt tilløb til den forskønnelse af Nørre Aabys hovedgade, der allerede er afsat fire millioner kroner til. Det arbejde skal iværksættes indenfor de næste år og vil være præget af de ønsker, borgerne måtte komme med.

Slut med hærværk på fredet stationsbygning i Nørre Aaby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce