Slog mand i hovedet: Fynsk forretningsmand frifundet for vold

Dørene var lukkede for offentligheden da de forurettede gav forklaring.

Slog mand i hovedet: Fynsk forretningsmand frifundet for vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var nødværge, da en forretningsmand fra Middelfart Kommune slog en anden mand i hovedet tilbage i september sidste år. Det endte derfor med en frikendelse for manden, som var anklaget for vold og trusler.

Nordvestfyn: En domsmandsret ved Retten i Odense valgte fredag formiddag at frikende den forretningsmand fra Middelfart Kommune, som stod tiltalt for vold og trusler, selvom anklagemyndigheden havde set det anderledes.

- Jeg tager jo aldrig sådan en sag her til retten, uden at jeg regner med, den har hold på sig, siger anklager Stephanie Ullum Reby fra Fyns Politi.

Forretningensmanden var mere præcist tiltalt for at have slået en 26-årig mand i hovedet tilbage i september 2016, ligesom han skulle have truet med vold.

Anklagemyndigheden havde derfor krævet tre måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste, men retten mente omvendt, at forretningsmanden lovligt forsvarede sig selv, da han slog den 26-årige.

En amerikansk biljagt

Den 26-årige mand boede til leje hos forretningsmandens datter, men da der gennem flere uger havde været uenigheder, blev den 26-årige til sidst smidt ud.

Og da han den 21. september 2016 om aftenen kom tilbage for at hente sine ejendele, overværede datteren, som vidnede i retten, at han her også tog hendes computer med sig. Derfor fik hun tilkaldt sin far, hvorefter de to sammen kørte efter den 26-årige.

- Det må mest af alt beskrives som noget fra en amerikansk film, sagde anklageren om biljagten, der havde fortsat i seks-syv kilometer, indtil den 26-årige stoppede helt.

Og herfra udviklede det sig til tumult, som datteren fredag beskrev i retten:

- Jeg var bange for, at min far skulle komme til skade, sagde hun og forklarede, hvordan den 26-årige var gået truende frem mod hendes far, som da havde slået personen i ansigtet.

Efterfølgende skulle den 26-årige have råbt til forretningsmanden, at han ville få ham dømt for vold, hvorefter han begyndte at slå sig selv i hovedet og banke det mod sin bil.

- Han virkede helt psykotisk, fortalte datteren.

Anklageren havde medbragt billeddokumentation for skader i ansigtet og halsen på den 26-årige. Men det var datterens og forretningsmandens egen forklaring om sagen, som retten fandt mest sandsynlig. Det ene slag, som både forretningsmanden og den 26-årige er enige om, fandt sted, blev derfor betegnet som lovlig nødværge.

Slog mand i hovedet: Fynsk forretningsmand frifundet for vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce