Slaget om Sildemarken slut

Svend Erik Steensen fra Middelfart Sejlforening ved hjørnet af klubhuset, som marineforeningen overtager. I baggrunden vinteropbevaringspladsen, som klubben beholder. FOTO: HANS ØSTERGAARD

Slaget om Sildemarken slut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFKLARING: Fremtiden sikret for både marineforening og sejlere uden at der bygges nyt

MIDDELFART: Efter mange måneders tovtrækkeri om retten til at bruge en af Middelfarts mest unikke og historiske havnemiljøer, er der nu udsigt til fred og idyl på Sildemarken.

Aktørerne i opgøret har først og fremmest været Middelfart Sejlforening, der var tæt på at blive skubbet væk fra stedet og Middelfart Marineforening, der ønskede sig et klubhus med en marinestue i de maritime omgivelser.

Og efter et møde mellem Forsyningsudvalget og de to foreninger er der nu endelig fundet en løsning, der tilgode ser alle interesser i området.

Udvalget har derfor lavet en principbeslutning om, at Middelfart Sejlforening kan beholde det værksted og vinteropbevaringspladsen ved siden af, som klubbens medlemmer hidtil har brugt.

Pladsen må kun benyttes til opbevaring af både i vinterhalvåret. Om sommeren skal bådstativerne fjernes. Samtidig må klubbens medlemmer give afkald på deres klubhus og flytte hen i sejlerstuen ved Kongebrohavnen. Her skal klubben dele toilet- og badefaciliteter med havnens gæstesejlere.

Formanden for Middelfart Sejlforening er tilfreds med løsningen.

- Vi har haft en positiv dialog med Forsyningsudvalget. Og som resultatet tegner sig nu, er vi godt tilfredse, siger Svend Erik Steensen.

Han mener godt, at sejlforeningen kan leve op til de skærpede krav om at holde Sildemarken mere opryddet, end det er tilfældet i dag.

- Vi er indstillet på at få mere orden dernede uden at det bliver alt for friseret. Der skal være miljø på et sted som Sildemarken, siger Svend Erik Steensen.

Marinefolket ved vandet

Løsningen på kontroverserne på Sildemarken tilgodeser også et langt stykke Middelfart Marineforenings ønsker. Foreningen har bedt om tilladelse til at bygge klubhus på området. Men så langt strækker Forsyningsudvalget sig ikke. I stedet tilbydes Marineforeningen Sejlforeningens nuværende klubhus, så det undgåes at bygge mere på området.

- Det har været vigtigt for os at finde en løsning, der så vidt muligt bevarer Sildemarken uden yderligt byggeri på stedet. Marineforeningens første prioritet var at få lov til at rive sejlklubbens hus ned og bygge nyt på arealet ved siden af de sorte skure. Men det ønsker vi ikke. Selv om lokalplanen tillader det, skal der ikke bygges mere, siger Morten Weiss-Pedersen (K), formand for Forsyningsudvalget.

- Med alle de ændringer der er sket på havnen inden for de seneste år - Kulturøen, boligerne og jollehusene ved værftet - er lokalplanen er mildt sagt blevet støvet. Vi mener ikke, at der skal bygges mere på det område, siger Morten Weiss-Pedersen

I marineforeningen tages den beslutning til efterretning. Foreningens formand for byggeudvalget, Ivan Jensen, har endnu ikke drøftet udspillet med sit bagland. Men han fortæller, at løsningsmodellen har været opført på marineforeningens ønskeseddel. Dog ikke som højesteprioritet. Han mener dog godt, at foreningen kan bruge sejlforeningens hus.

- Når sejlforeningen kan, så kan vi også. Men huset er langt fra tidssvarende. Så der venter et stort arbejde forude, siger Ivan Jensen.

Han kender huset ganske godt. Han har selv været medlem af Middelfart Sejlforening gennem mange år.

Morten Weiss-Pedersen fortæller, at forvaltningen omgående går i gang med at lægge en tidsplan for gennemførelse af ændringerne på Sildemarken.

- Nu har vi ladet sejlforeningen svæve i uvished i halvandet år. Det vil vi ikke længere, siger MortenWeiss-Pedersen.
Sejlforeningen flytter ind i sejlerstuen ved Kongebrohavnen. FOTO: HANS ØSTERGAARD
Sejlforeningen flytter ind i sejlerstuen ved Kongebrohavnen. FOTO: HANS ØSTERGAARD

Slaget om Sildemarken slut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce