Brenderups træfsikre Trine Knudsen har huset fuld af medaljer og drømmer nu om OL. Hun er blevet klædt lidt bedre på til opgaven med 12.000 kroner fra Brenderups nye erhvervsforening, som har gjort det muligt for hende at investere i en særlig sky

Brenderup: Det var lidt af en tilfædlighed, da en veninde for syv år siden lokkede hende med ned til banerne i Fjelsted-Harndrup Skytteforening. Men det skulle vise sig at blive starten på et lille eventyr, som indtil videre har fyldt Trine Knudsens værelse til bristepunktet med præmier og pokaler. Alene i 2015 blev det til to individuelle danmarksmesterskaber i DGI-regi på henholdsvis 200 meter og 300 meter samt guld og sølv med landsdelsholdet.

Og allerede i sin første sæson som junior i 2016 vandt hun sølv individuelt.

 

Stille med store mål

Selv om hun er en stille og umiddelbart beskeden pige, er hun ikke bange for at sætte sig nye mål og går nu efter medaljer ved de nordiske mesterskaber og europamesterskaberne indenfor de næste par år.

- Det er tilladt at tænke stort, og jeg har en stille drøm om at være med på det danske skyttehold, når OL holdes i Paris eller Los Angeles om otte år, fortæller Trine Knudsen.

Mulighederne for at forbedre sig og sine evner til at ramme plet blev øget, da hun forleden modtog 12.000 kroner i støtte  fra den nystiftede Brenderup og Omegns Erhvervsforening.

Foreningen, der blev stiftet i august 2016, er allerede oppe på 61 virksomheder. Og det var en stolt, men også lidt beklemt Trine Knudsen, der foran 70 mennesker fortalte om sin skyttekarriere, da hun modtog checken på de 12.000 kroner.

Støtten betyder, at hun nu kan investere i en særlig skyttedragt, som er nødvendig, når hun fremover skal skyde fritstående som junior og senior.

En drengepige

Trine Knudsen går i 9. klasse på Brenderup og Omegns Realskole og regner med at fortsætte skolegangen til efteråret på HHX i Fredericia.

Hun lægger ikke skjul på, at hun er lidt af en drengepige.

- Det der med make-up, drengejagt og lange sene fester, er ikke mig lige nu. Jeg har altid koncentreret mig om min skole og mine fritidsinteresser, fortæller hun.

Og der har da også været mere end skole og skydning på programmet.

Fodbold og ridning

Da hun var yngre, spillede hun meget fodbold, men det holdt, da skydningen blev alvor for tre-fire år siden. Men også i fodbold lykkedes det hende at vinde mange kampe - blandt andet ved Kerteminde Cup, hvor hun sammen med sit hold blev nummer to.

Heste har altid haft hendes interesse. Det startede med ponyen Bjørnemoses Zar, som hun sprang på ved stævner som mindre. Efterfølgende fik hun hingsten Derween Abacus, som blev hentet helt i Wales. At hun også er en dygtig ridepige, vidner de mange rossetter ved siden af skydepokalerne på værelset om.

- Men lige nu har skydningen førsteprioritet. Det er afgørende, hvis jeg overhovedet skal have en chance for at nå med til OL. Allerede som junior kan jeg mærke, at konkurrencen er blevet hårdere. Og det bliver endnu tættere som senior i DIF-regi, vurderer Brenderups dygtige skyttepige.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.