Skoler betaler prisen


Skoler betaler prisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er især kommunens 13 folkeskoler, der holder for, når de sidste penge, der skal redde årets regnskab skal findes

Det bliver folkeskolerne, der først og fremmest kommer til at mærke, at kommunen skal spare.

I forbindelse med den igangværende sparerunde, hvor der i alt skal findes cirka 20 millioner kroner på kommunens budget, fik Skoleudvalget og Børn- Unge- og Fritidsudvalget til opgave at finde tilsammen 1,5 millioner kroner.

På et fællesmøde i mandags, klarede politikerne opgaven. Blandt andet ved at skære næsten 600.000 kroner fra de 13 folkeskoler i kommunen.

Beløbet fordeles i forhold til skolernes størrelse, og de modtog en orientering om besparelserne pr. mail i går.

Ifølge den aftale politikerne indgik skal der spares 287.000 kroner på specialundervisning og et tilsvarende beløb på rådighedstimetildeingen, som blandt andet dækker over vikarudgifter.

I sidste ende bliver det dog op til den enkelte skole, hvordan den vil spare pengene.

Skoleudvalgsformand Niels Andersen (R) er alt andet end begejstret for situtationen.

- Det er sørgeligt, at vi må tage pengene fra et velfungerende område - normalområdet - for at lukke hullet på specialområdet. Det betyder bare, at der kommer endnu mere pres på specialområdet fremover. Men alternativerne var værre. Så skulle vi have ændret på elevernes timetal, brudt fagfordelingen op, eller have fyret lærere, siger Niels Andersen.

Mindre til kultur

På Børn- Unge- Fritidsudvalgets område skal dagtilbudene i kommunen tilsammen spare 230.000 kroner, mens kommunens kulturpulje igen bliver formindsket. Denne gang tages der 71.000 kroner fra puljen.

- Det betyder, at der bliver færre penge til eksempelvis underskudsgaranti til foreningers arrangementer, siger Søren Illum Nielsen (S), formand for udvalget.

De administrative medarbejdere under børn- og ungesektoren skal også holde igen med efteruddanelse i år. Der tages 85.000 kroner fra den konto.

Den resterende halve million kroner findes ved at effektuere besparelser på områder, hvor budgettet for 2008 var sat for højt.

Skoler betaler prisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce