Skolemøbler til Litauen

Hele Lillebæltskolen var torsdag morgen travlt optaget med at smide de gamle møbler ud og få dem sendt til Litauen. Eleverne i 8. klasse var blandt dem, der gav en hjælpende hånd
Foto: Hans Østergaard

Skolemøbler til Litauen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MIDDELFART: Det nærmer sig sommerferie, og Lillebæltskolen er i gang med oprydningen. Elever skal eksamineres, bøger skal pakkes væk, mens møblerne skal sendes til Litauen.

Dele af skolen får i løbet af sommeren helt nyt inventar, og det gamle sendes til venskabsskolen Atzalynas i den litauiske by Kaunas. De to skoler, som er en del af det omfattende tværkulturelle projekt SMUT, har i flere år dyrket et nært samarbejde både faglig, kulturelt og socialt.

Når møblerne på Lillebæltskolen nu er blevet fundet for umoderne for den danske skolestandard, besluttede man at forære dem til Litauen.

Fragtes med båd

- Der er altså snak om møbler fra 80'erne, som absolut kan bruges i et land, hvor de materielle goder er små og dårlig økonomi ikke giver særlig store rum for fornyelse, siger inspektør Jørgen Troelsen, der sammen med eleverne forleden deltog i arbejdet med at få de over 200 borde og stole sendt af sted.

- Der er desuden også en hel del lærerkatetre, en del kontormøbler, garderobeskabe og lignende. Derudover er der også en del møbler fra Hyllehøjskolen, siger han og oplyser, at det hele først skal køres til Fredericia, hvor de siden skal pakkes i containere og sejles af sted tidlig næste uge. Til arbejdet har skolen fået hjælp af Middelfart Stålmøbler, Middelfart Shipping og DFDS, hvilket man selvfølgelig er meget taknemlig for.

Ingen taknemlighed

- Men i øvrigt bruger vi faktisk ikke ordet taknemlighed i samarbejdet med Atzalynasskolen, idet begge parter bidrager med lige meget. Vi gør det, vi kan, for eksempel materielt, men vi får også meget, meget tilbage i form af ting, som de er bedre til end os. Dette gælder blandt andet især det kulturelle, idet de er fantastisk flinke på det kreative område. Det er utroligt, hvor meget de kan få ud af det lidt, de har af materielle ting, og det kan vi lære rigtig meget af, siger inspektør Troelsen.

Skolemøbler til Litauen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce