Skolebestyrelse: Nu er det nok


Skolebestyrelse: Nu er det nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere medlemmer af skolebestyrelsen ved Strib Skole vil nedlægge deres mandat, hvis sparebudget realiseres

STRIB: Vi mødes i et pænt, nyt mødelokale i den pæne, nyrenoverede afdeling af Strib Skole.

Rammerne er fine i denne del af kommunens største folkeskole, mens det kniber mere med indholdet, når man spørger medlemmerne af skolebestyrelsen. Fem af de syv medlemmer er mødt op for at fortælle om deres frustrationer.

Sparerunde på sparerunde over de seneste år har udhulet kvaliteten af undervisningen. Og gennemføres de spareplaner, som budgetforslaget for 2009 lægger op til, er det mere end nok.

- Formelt skal skolebestyrelsen godkende budgettet for Strib Skole. Hvis besparelserne gennemføres, og jeg gør det, så svigter jeg mine egne børn og de forældre, der har valgt mig, siger Jes Rønn Hansen, formand for skolebestyrelsen.

Den holdning deler Karen Jørgensen.

- Du kan ikke blive ved med at vride vand ud af en tør karklud, siger hun.

For Strib Skoles vedkommende vil det fremlagte sparebudget betyde, at der skal spares mere end to lærerstillinger væk. Blandt andet vil det betyde færre undervisningstimer i 7., 8. og 9. klasse.

- Eleverne kan få tysk i to timer om ugen. Det er altså et eksamensfag. Enhver kan sige sig selv, at det ikke er nok, siger Henrik Schubring, som - hvis spareforslagene realiseres - ikke vil være med længere, uagtet at det er borgerligt ombud.

- Hvis vi siger nej til at drive skolen på de vilkår, så må andre komme til, siger han.

Samme konklusion er Karen Jørgensen kommet til.

- Jeg vil nødig gøre det værre for skolen og børnene, men der er altså nogle, der har valgt mig til at sige til og fra, siger hun.

De foregående års sparerunder har skåret så dybt, som der kan, mener Karen Jørgensen, der nævner musikundervisningen i 6. klasse. Den blev skåret ned til dette skoleår. Så nu har eleverne tre fritimer i første halvår.

- De kan sove længe mandag og onsdag, for vi er nødt til at komprimere musikundervisningen senere på året, hvis de skal kunne forbedrede den cabaret, de skal opføre ved skoleårets afslutning, siger Karen Jørgensen.

Misforhold

De fem skolebestyrelsesmedlemmer står sammen om deres forundring over forskellen mellem ord og handling i Middelfart Kommune. Der er udarbejdet kostpolitik, børn- og ungepolitik, og en kvalitetsrapport for folkeskolerne. Alle er proppet med ambitiøse målsætninger.

Men virkeligheden er en anden. I foråret var skolen - som alle andre i kommunen - gennem to sparerunder, fordi kommunens budget skred.

- I uge 35 fik vi så tilsendt kvalitetsrapporten. Ugen efter kom meddelelsen om sparebudgettet. Det er umuligt at drive skole på de præmisser, siger Henrik Schubring.

Charlotte Saabye Møller fortsætter tråden:

- Vi var heldige, at vi ikke nåede at besætte en ledig lærerstilling tidligere på året. Så skulle vi have fyret vedkommende igen kort tid efter, fortæller hun.

Et fattigt land?

Bestyrelsen ved Strib Skole undrer sig over misforholdet mellem de flotte ord, om at børn er fremtiden og landets ressource samtidig med, at undervisningen i skolen forringes.

- Det er et fattigt land, der ikke kan sørge for ordentlige forhold for børn og gamle. Så enten er vi fattige, eller også bruger vi pengene forkert, siger Karen Jørgensen.

Forældrenes største håb er, at alle pengene fra den planlagte skattstigning kan blive i kommunekassen i stedet for at aflevere størsteparten til starten.

- Det ville være herligt. Så kan vi begynde at snakke om visioner for skolen - det vi gerne ville, da vi blev valgt, siger Søren Braun.

Skolebestyrelse: Nu er det nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce