Skole om støtte til cykelhold: - Det er jo vores elever, der kan få glæde af det

Cykelløb, hvor unge kører sig varme på en uddannelse, spiller sammen med selve det, Middelfart Produktionsskole er til for, mener Julie Krarup, forstander for skolen. Arkivfoto

Skole om støtte til cykelhold: - Det er jo vores elever, der kan få glæde af det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart Produktionsskole var først til at støtte et lokalt cykelhold i Løkkefonden Challenge med 25.000 kroner.

Middelfart: - Vi kunne selvfølgelig ikke sige nej, da Jan Nissen kontaktede os og spurgte om, vi ville være en af de 10 sponsorer, siger Julie Krarup, forstander på Middelfart produktionsskole om, hvorfor skolen støtter et lokalt cykelhold i Løkkefonden Challenge.

- Det er jo vores elever, som kan få glæde af sådan et løb. Vi er også meget begejstrede for løbets fokusering på sund kost og sund livsstil i forbindelse forberedelserne op til selve løbet. For det er noget, vi som skole gør meget ud af over for vores elever, siger forstanderen, som var den første, der meldte sig med 25.000 kroner i støtte.

Også Middelfart Sparekasse har meldt sig både med 25.000 sponsorkroner og arbejdskraft leveret af pengeinstituttets chef for marketing og forretningsudvikling, Kristian Gren.

Han er selv ivrig motionscykelrytter og har ligesom Jan Nissen cyklet til Paris flere gange i det gule Rynkeby-outfit. Kristian Gren er med den fire mand store styregruppe, som tovholder Jan Nissen har etableret i forbindelse med hans forsøg på at få 10 lokale drenge med i Løkkefonden Challenge 2018.

- Det er jo et projekt med så mange gode elementer, at jeg både som privat cykelmand og sparekassemand mener, at det fortjener al den opbakning, det overhovedet kan få, siger Kristian Gren.

Løkkefonden Challenge
Dobbelt så mange drenge som piger har ikke tilstrækkelige læsefærdigheder, og piger får generelt bedre karakterer i skolen, ligesom de uddanner sig mere end drengene efter folkeskolen. Samtidig mangler mange drenge motivation til læring og tro på sig selv. Disse kendsgerninger fik i 2012 statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at stifte Løkkefonden, som i dag har hans kone som formand.Sammen med dansk erhvervsliv, førende forskere og praktikere udvikler Løkkefonden derfor projekter, hvor udfordrede drenge lærer at skabe resultater for sig selv.

Et af projekterne er cykelløbet Løkkefonden Challenge, som har til formål at hjælpe personligt og fagligt udfordrede drenge i alderen 16-25 år til at opnå en mere struktureret hverdag og en sundere livsstil gennem cykling. Dermed skulle deres tro på eget potentiale med henblik på at starte et uddannelses- eller jobforløb gerne blive genskabt.

Deltagelse i cykelløbet indebærer derfor også samtaler og rådgivning omkring uddannelsesforløb.

Kilde: www.loekkefonden.dk

Skole om støtte til cykelhold: - Det er jo vores elever, der kan få glæde af det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce