Skjult valgkamp i budgetsnakken


Skjult valgkamp i budgetsnakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Analyse

Nogen hård konfrontationssøgende retorik er der ikke at komme efter. Men summen af flere meldinger fra Venstres borgmesterkandidat Niels Bebe tyder på, at budgetforhandlingerne for 2009 også er startskuddet for valgkampen frem mod kommunalvalget til november næste år.

I lang tid spejdede Venstre efter en borgmesterkandiat med stærke rødder i Middelfart - gerne et kendt ansigt fra erhvervslivet. Målet var slet skjult: Der skulle findes en middelfarter, som kunne udfordre bykonge og borgmester Steen Dahlstrøm på hjemmebanen.

Det lykkedes ikke, og nu er taktikken tilsyneladende den stik modsatte: Borgmesteren skal slås på udebanen - oplandet.

I hvert fald var det ikke Middelfart, der var i centrum, da partiet fremlagde sine ønsker til budgettet for 2009.

Der skal afsættes flere penge til Ejby Bymidte, så projektet kan gøres færdigt næste år - valgåret.

Den kollektive trafik i oplandet skal bevares, og der skal findes penge til at reparere vandskaden på Brenderup Dagcenter. Det var ønskelisten fra Niels Bebe.

Til gengæld er Teknik- og Ejendomsudvalgsformanden, som også er formand for kommunens Trafiksikkerhedskommission rede til at finde nogle af pengene i Middelfart ved at udsætte arbejdet med at gøre krydset Brovejen/Viaduktvej mere sikkert at færdes i.

At Venstre går efter stemmerne i oplandet kan der være flere gode grunde til.

Borgmesterkandidaten kommer fra den tidligere Nørre Aaby Kommune, og Venstre har ikke et eneste byrådsmedlem med bopæl i Middelfart i dag.

Faktisk er Knud Warming og Regitze Tilma fra Strib-området de eneste V'ere valgt i den gamle Middelfart Kommune. Så chancerne for virkelig at udfordre borgmesteren på Middelfart-stemmer er små. Til gengæld er kun to af de 12 Socialdemokrater i byrådet valgt uden for den gamle Middelfart Kommune, så her øjner V givetvis gode chancer for at gafle mange stemmer.

Det er der ikke mindst, fordi borgmestereffekten ikke lader til at være enorm i netop Ejby, som V vil begave med fire millioner kroner til bymidten.

Den langstrakte vindmøllesag fra Ejby har tæret hårdt på borgmesterens image. De to kæmpemøller er af de lokale - retfærdigt eller ej - blevet benævnt Dahlstrøm-møllerne, hvilket bestemt ikke er positivt ment.

Når Ejby bymidte nævnes af V, selv om forslaget ikke lader til at have nogen gang på jord, skal det heller ikke glemmes, at de snart er eks-Ejby borgmester Claus Hansens sidste chance for at få færdiggjort projektet, inden han forlader politik.

Det er ikke kun V, er kender forskel på "din" og "min" have i disse tider. Det er næppe tilfældigt, at de to hvasse spareforslag om at nedlægge Strib Svømmehal og Strib Bibliotek heller ikke kom fra nogen af de partier, der har kandidater bosat i området.

Så de flotte ord om, at lægge sognerådspolitikken på hylden, må efter alt at dømme deponeres til efter valget 15. november næste år.

I et valgår er det stemmerne, der bestemmer.

Skjult valgkamp i budgetsnakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce