Skat har indledt sag mod Middelfart Fodbold om udbetaling af kørepenge på forkert grundlag

Med entreprenør Per Jørgensen og formand for MG&BK Claus Hansen som centrale aktører har Middelfart Fodbold ApS siden selskabets stiftelse tilbage foråret 2011 udbetalt kørepenge til førsteholdsspillerne og medlemmer af trænerstaben, uden at der er blevet betalt skat af beløbene.

Nu risikerer den lokale fodboldklub og tidligere spillere og trænere et stort skattesmæk. For Skat har, kan Fyens Stiftstidende dokumentere, indledt en sag mod Middelfart Fodbold ApS og i alt 25 tidligere spillere og trænere.

Over en million kroner

Der er i alt tale om 1,4 millioner kroner, som der ikke er svaret skat af, lyder det fra flere sider.

Sagen har gennem længere tid vakt stort postyr på de indre linjer i Middelfart Fodbold.

Men postyret har også spredt sig til de 25 tidligere spillere og trænere. De modtog alle i august et brev fra Skat indeholdende et krav om indbetaling af restskat.

Ifølge Skat har Middelfart Fodbold reguleret udbetalingen af kørepenge, som var der tale om en forening, hvilket i givet fald ville bevirke, at der ikke skulle afholdes skat.

Men Middelfart Fodbold er et selskab, og derfor skal der svares skat.

Den udlægning af virkeligheden blev blandt andet skitseret overfor for de 14 spillere og trænere, der torsdag 24. september var mødt op til et møde i kælderen i MG&BK's klubhus.

Til stede var repræsentanter fra Middelfart Fodbold ApS i skikkelse af bestyrelsesformand Per Jørgensen og sportschef Lars Mejnert samt selskabets revisor, Lars B. Nielsen, fra Deloitte.

Kan ramme hårdt

Flere spillere er studerende og har en lav indtægt, så på den måde rammer kravet om retsskat ekstra hårdt. 15 af de tidligere Middelfart-spillere har nu henvendt sig til Spillerforeningen, der varetager interesserne for betalte fodboldspillere.

Henvendelsen er blevet taget så alvorligt, at Spillerforeningen har valgt at gå ind i sagen, erfarer Fyens Stiftstidende.

- Vi har ingen kommentarer, er det eneste, Spillerforeningen, vil citeres for.

Skattesagen relaterer sig til selskabet Middelfart Fodbold ApS. For nylig blev selskabet Middelfart Boldklub ApS med Per Jørgensen som hovedaktør etableret, hvorefter man indsendte en ansøgning til DBU om indførelse af kontraktfodbold.

Den tilladelse er endnu ikke kommet. Det var torsdag ikke muligt at få en forklaring fra Per Jørgensen.

Læs mere i Fyens Stiftstidende og på Mit Fyn, hvor formand for MG&BK Claus Hansen forklarer sig.

  • Af: