Service i Middelfart må slankes


Service i Middelfart må slankes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SERVICE: Ung og gammel risikerer at blive berørt, når byrådet skal spare otte mio. kr.

MIDDELFART:Selv om Middelfart Kommune oplever høj vækst og god tilflytning af gode skatteydere, så bliver det alligevel nødvendigt at finde besparelser på den kommunale forretning, får at få budgettet for næste år til at hænge sammen.

Otte millioner kroner mangler der i at Middelfart kan holde fast i målsætningen om at have økonomisk balance i det samlede husholdningsbudget, der runder de 700 millioner kroner. Og på længere sigt er billedet værre. I 2006 viser beregningerne et underskud på 32 millioner kroner, i 2007 39 millioner kroner og i 2008 37 millioner kroner.

Det fremgår af det udspil, direktionen på Middelfart Rådhus nu præsenterer politikerne og de ansatte i kommunen for. Direktionen peger på en række forslag til besparelser, der vil gøre mindst ondt på de borgere, der nyder godt af den kommunale service.

Blandt de større forslag er, at politikerne kan vælge at spare godt en million kroner på rengøringen hos kommunens ældre.

En anden af de forholdsvis store forslag til besparelser ligger på tildelingen til skolerne. Her foreslår direktionen, at der spares 1,3 millioner kroner i forhold til den nuværende tildelingsmodel.

Af besparelser med mindre økonomisk effekt nævnes muligheden for at spare 300.000 kroner på udgifterne til personlige hjælpere. Vedligeholdelsen af Teglgården og de øvrige ældrecentre beskæres med 400.000 kroner, ligesom skolefritidsordning fremover udelukkende foreslås tilbudt skolebørn fra børnehaveklassen til 3. klasse. Ældre børn hanvises til klubtilbuddene. Den ændring vil spare kommunen for 134.000 kroner om året.

Direktionens sparekatalog indeholder også en række effektiviseringer, som politikerne har haft i tankerne siden sidste års budgetarbejde.

Blandt andet øjnes der næste år mulighed for at spare 750.000 kroner ved at nedlægge plejehjemspladser i forbindelse med udflytningen fra Plejehjemmet Teglgården. En lille million kroner ventes hentet på omlægning af specialundervisningen og så peges der på muligheden for at spare 378.000 kroner om året ved at sammenlægge Middelfart Brandvæsen med brandvæsenet i Fredericia. Med i den kabale hører, at der kan spares en kvart million kroner i tilskud ved at tilbyde Erhvervsrådet lokaler ved brandstationen.

De mange forslag til at spænde livremmen ind skal nu sendes ud til alle de berørte afdelinger i kommunen. Derefter skal byrådspolitikerne føre kniven.

Borgmester Steen Dahlstrøm (S)kalder opgaven overkommelig. Han hæfter sig ved, at budgetudspillet fastholder anlægsinvesteringer for 27 millioner kroner.

- Investeringerne og det faktum, at vi har en god vækst på vores service, understreger, at vi er en udviklingskommune, siger borgmesteren.

Service i Middelfart må slankes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce