Samarbejde med succes

Sarusan på BTU-Erhverv er blandt dem, som har opnået gode karakterer i både dansk og matematik. Nu er han klar til at vælge uddannelse.

Samarbejde med succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brobygning til uddannelse på EUC Lillebælt viser gode resultater og sender flere unge i uddannelse

Middelfart: Et samarbejde mellem Brobygning Til Uddannelse (BTU) på EUC Lillebælt og jobcentrene i Middelfart og Fredericia er med til at give unge på kontanthjælp et indblik i forskellige erhvervsuddannelser. '

Ved at komme i kontakt med de forskellige studiemiljøer og fag bliver de unge rustet til at gennemføre en uddannelse indenfor blandt andet teknologi, byggeri og transport.

BTU, der er et tværfagligt samarbejde mellem erhvervsskoler, jobcentre og virksomheder i Trekantområdet, startede som et pilotprojekt i 2013, men har siden 2015 været finansieret af kommunerne i Middelfart og Frederica.

Ud i virkeligheden

Tidligere har BTU haft som mål at få flere unge til at tage en generel uddannelse. Men fra 2016 er indsatsen blevet specifikt rettet mod erhvervsuddannelserne.

Ved at sende de unge i uddannelsespraktikker ruster BTU dem til de forskellige erhvervsuddannelser. På den måde får de unge et godt kendskab til uddannelserne og bliver dermed i stand til at træffe det rigtige uddannelsesvalg efterfølgende.

Mødet med miljøerne på erhvervsuddannelserne hjælper ikke kun de unge med at vælge den rigtige uddannelse.

Tendensen viser nemlig, at de unge, som starter på en uddannelse efter et forløb hos BTU, forbliver i den uddannelse, som de starter på.

Skal hjælpe fagligt

Kravet om en bestået 9. klasses eksamen i dansk og matematik for at blive optaget på en erhvervsuddannelse stiller yderligere krav til BTU. Flere af de unge skal nemlig forberedes, så de kan bestå en 10. klasses eksamen i dansk og matematik eller en optagelsesprøve i disse.

I fremtiden vil BTU desuden tilbyde engelsk på 10. klasses niveau, fordi øgede sprogfærdigheder inden for erhvervene bliver efterspurgt, da flere virksomheder arbejder internationalt.

Foruden faglige input udvikler BTU også de unges mentale- og fysiske robusthed såvel som udholdenhed.

Samarbejde med succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce