Røre om nye busruter


Røre om nye busruter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På et byrådsmøde, der ellers var blottet for dramatik, kom politikerne godt op af stolene, da de skulle tage stilling til en indsigelse mod Region Syds seneste forslag for busdriften på Fyn. Et forslag, der vil gå hårdt ud over flere lokale busruter i Middelfart Kommune.

- Den kollektive trafik er bombet tilbage, og hvis det her er regionens bedste bud, så må vi hurtigst muligt have regionerne nedlagt, så vi selv kan få de penge, der tilkommer os, sagde Venstres Niels Bebe.

- Det er da fint nok at protestere, men det får jo ingen effekt. Og helt ærligt - der sidder jo ingen i de busser. Vi må også tænke på miljøet. Vi slipper i hvert fald ikke for at skulle nytænke vores bustrafik kommunalt på et tidspunkt, og vi foreslår tele-taxier som en løsning, sagde Morten Weiss-Pedersen (K).

SF's Hanne Lauritsen ville godt gå med til tanken om mindre busser.

- Men argumentet med, at der ingen er med busserne, holder ikke. Hvis ikke busserne kører regelmæssigt, vænner folk sig heller ikke til at bruge den kollektive trafik, sagde hun.

Niels Bebe var uforstående over for Morten Weiss-Pedersens argumenter:

- Den holdning forbavser mig meget. Vi kan ikke acceptere det her, for vi er nødt til at sørge for, at eksempelvis vores ungdomsskole i kommunen fungerer. Eleverne skal kunne komme frem og tilbage, sagde Niels Bebe.

Partifællen Kaj Pilgaard var enig.

- Vi må ikke spænde ben for os selv i forhold til de unge. De skal kunne komme til og fra uddannelsesinstitutioner som gymnasium, handelsskole og teknisk skole. Det må ikke være en irriterende transport, der holder dem fra at tage en uddannelse, sagde han.

Det var Morten Weiss-Pedersen enig i.

- Jeg siger bare, at jeg ikke tror, vores protest får nogen indflydelse. Der kommer protester fra alle kommuner i regionen, sagde han.

Middelfart Byråd endte med at tilslutte sig den indsigelse, der er lavet fra Trekantområde Danmark.

- og yderligere sende sine egne bemærkninger til regionsrådet.

Her foreslåes det blandt andet at sænke grænsen for, hvornår et bysamfund skal busdækkes af regionen fra 3000 indbyggere til 1500.

Røre om nye busruter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce