Røde Kors i Middelfart tager med kyshånd imod beløbet fra velgørenhedsløbet på Middelfart Gymnasium.

Middelfart: Når Middelfart Gymnasium samler penge ind til julehjælp, som elever og lærere gjorde fredag til velgørenhedsløbet, så kan det mærkes, fortæller formand for Røde Kors i Middelfart, Mogens Hansen.

- Det genererer jo en stor del af den julehjælp, vi kan give, så vi er rigtig glade for arrangementet, siger Mogens Hansen.

Da Middelfart Gymnasium og HF sidste år løb velgørenhedsløb blev der samlet 40.000 kroner ind. Det beløb battede, da det samlede beløb til julehjælp fra Røde Kors i Middelfart sidste år lød på 100.000 kroner.

- Pengene betyder, at vi kan nå ud til flere. Jo flere penge, der kommer ind, jo mere kan vi hjælpe, fortæller Mogens Hansen.

Hver familie, der opfylder kriterierne til Røde Kors' julehjælp, får hjælp for 1300 kroner. Altså gav velgørenhedsløbet fra Middelfart Gymnasium hjælp til omkring 30 familier sidste år.

Samarbejdet med gymnasiet begyndte sidste år.

- Jeg fik en henvendelse fra rektor om, at de ville lave noget løb for Røde Kors. Og det sagde vi selvføgelig ikke nej til. Vi tager imod alle tilskud og doneringer, siger Mogens Hansen.

Udover beløbet fra Gymnasiet kommer resten af julehjælpssummen fra indtægter i Røde Kors' butik på Gl. Banegårdsvej.

Julehjælpen bliver givet i samarbejde med Middelfart Kommune, og det er muligt at søge om hjælpen på Røde Kors' hjemmeside og via blanketter i Røde Kors-butikken.

Sidste år fik 63 familier julehjælp i Middelfart, mens der året før blev givet hjælp til 40. Det øgede antal skyldtes dog ikke pengebeløbet fra Middelfart Gymnasiums løb, forklarer formand Mogens Hansen, men at der kom flere nye borgere til Middelfart, som opfyldte kravene for julehjælp, heriblandt en del flygtninge.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Elever løb for julehjælp: - Jeg fik seks forskellige til at sponsorere mig

Elever løb for julehjælp: - Jeg fik seks forskellige til at sponsorere mig

Gymnasieelever løb 40.000 kroner ind til julehjælpen

Gymnasieelever løb 40.000 kroner ind til julehjælpen

2
Julehjælp: Når juletiden ikke er sød

Julehjælp: Når juletiden ikke er sød