Rock Under Broen: - Vi vil have, at også børnefamilierne kan synge med

Thomas Helmig optrådte i solskin på Rock Under Broen i 2014. Næste år spiller han igen på festivalen. Arkivfoto

Rock Under Broen: - Vi vil have, at også børnefamilierne kan synge med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til sommer er der for 30. gang Rock Under Broen - igen med udelukkende danske kunstnere. Ikke alt er dog det samme som sidst, for klager fra gæster ved dette års festival betyder forandringer på festivalpladsen næste gang.

Middelfart: Fredag kunne arrangørerne af Rock Under Broen på et pressemøde afsløre, hvilke kunstnere de har booket til næste års festival den 9. juni. Musikbudgettet er hævet med 30 procent, og det har resulteret i otte, store danske navne, som da også på pressemødet udløste flere "yes" og "fedt", blandt de fremmødte.

Et program med udelukkende danske navne har længe været konceptet, fortæller Peter Zederkof, som er musikansvarlig for festivalen.

- Det er bedst for Rock Under Broen med kendte danske navne, for festivalen skal være bred, folkelig og for hele familien. Vi vil gerne have, at alle kan komme og have en fest, og at også børnefamilier kan stå og synge med på sangene, siger Peter Zederkof og tilføjer, at der ikke automatisk er lukket for udenlandske kunstnere.

Musikprogrammet for 2018
Disse otte hovednavne spiller til næste års Rock Under Broen:Jacob Dinesen

Rasmus Seebach

Johnny Madsen

Dizzy Mizz Lizzy

Aqua

LOC

Infernal

Thomas Helmig

Desuden et niende act: "Hits gennem tiden.", hvor endnu ikke offentliggjorte solister vil spille nogle numre hver.

Ikke altid dansk

- Nogle gange har vi valgt at tage et udenlandsk navn eller to med. Sidst var forrige gang, hvor Europe spillede, så det er ikke sådan, at vi aldrig gør det. Men generelt ønsker vi at køre et dansk program. Det er jo også fordi, at det ikke lige er sikkert, et udenlandsk navn faktisk kan trække et antal publikum, som modsvarer, hvad det koster at booke dem, siger Peter Zederkof.

På pressemødet blev der ikke kun talt musik. Også klager fra publikum efter dette års Rock Under Broen blev vendt. Især klagede folk over, at der var for lidt plads på festivalpladsen, ved ølboderne og i et koncerttelt.

- For det første gør vi det, at vi udvider festivalpladsen med 15.000 kvadratmeter, så vi i alt har plads til 20.000 gæster, mens vi sidste år havde plads til 15.000, siger Bent Frandsen, talsmand for festivalen.

Længere ølboder

Pladsmanglen skyldtes dog især ifølge Bent Frandsen, at mange havde taget stole med, fordi plænen efter en massiv regnmængde var våd og blød at stå på. Og de tusindvis af stole gjorde det svært overhovedet at komme frem på pladsen.

- Derfor sætter vi et max på 5000 medbragte stole. Så de første, der kommer, får lov, men når vi når grænsen, lukker vi for, at man må tage flere ind.

Koncertteltet, som i år ikke havde plads nok til publikummerne, er sløjfet, og i stedet bliver der to almindelige scener. Og desuden et markant længere bar-område.

- Vi laver ølboderne så lange, så det svarer til, at der er et pres med 20.000 gæster, siger Bent Frandsen.

Folkene bag festivalen var klar med ovenstående løsninger allerede i august, og Bent Frandsen føler sig sikker på, at der til 2018-udgaven vil være rådet bod på pladsmangel.

- Jeg har ro i maven. Vores sikkerhedsudvalg har også gennemgået det hele, og jeg føler mig ret sikker på, at vi har fået styr på de ting, der skal laves om.

Rock Under Broen: - Vi vil have, at også børnefamilierne kan synge med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce