Den længe planlagte udvidelse og ombygning af byens gamle værtshus er netop gået i gang og ventes færdig til påske.

Middelfart: 70 ekstra siddepladser. Mange af dem med direkte udsigt til Lillebælt. Det bliver den væsentligste gevinst ved den udvidelse af Guldkronen, som netop er gået i gang. Projektet som politikerne i Teknisk Udvalg sidste år sagde ja til på trods af, at forvaltningen havde anbefalet et nej, løber op i cirka halvanden millioner kroner og omfatter en ny tilbygning ud mod Havnegade med tilhørende tagterrasse ovenpå.

Desuden laves nye toiletter og ændrede adgangsforhold, så gangbesværede gæster slipper for at skulle op ad trappetrin for at komme ind i den nye tilbygning og den terrasse, som opstår på halvdelen af den gamle.

Kun hvis gæsterne vil sikre sig en endnu bedre udsigt og slå sig ned på den nye tagterrasse kræver det, at man skal forcere nogle trin.

Færdig til påske

Henrik Rasmussen, der har stået for driften af Guldkronen sammen med sin hustru Lotte de sidste 13 år, forventer, at byggeriet er færdigt omkring påske.

- Det kan godt være, den nye indgang fra Torvet først er helt klar i løbet af sommeren, men i det store hele skulle vi være klar til at tage det nye i brug om cirka fire måneder, siger Henrik Rasmussen.

Guldkronen ejes af den lokale erhvervsmand Thomas Jørgensen, der har haft stor succes med butiksindretning og salg af lamper under firmanavnet Scan Studio.

Røgfrit på Guldkronen

Henrik Rasmussen fortæller, at Guldkronen fortsætter i vanlig stil som et decideret værtshus, selv om der nu bliver plads til dobbelt så mange gæster.

- Der er ikke planer om, at vi skal til at være en café eller burgersted, dem er der nok af i byen, siger Henrik Rasmussen.

Til gengæld betyder ombygningen, at Guldkronen nu også bliver røgfri. Fremover vil rygerne skulle nyde deres drikkevarer i den østlige del af bygningen, Axelhus, mens resten bliver røgfrit.

- Det betyder, at vi har mulighed for at forlænge sommerens tilbud om smørrebrødsservering udenfor til nu hele året, idet vi fremover også kan servere det indenfor i den røgfrie afdeling, forklarer Henrik Rasmussen.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.

Mere om emnet

Se alle
1
Jazzen satte byen på den anden ende

Jazzen satte byen på den anden ende

Regnvejr: Guldkronen aflyser jazzkoncert torsdag aften

Regnvejr: Guldkronen aflyser jazzkoncert torsdag aften